Foto: Bildbyrån

Damlandslagets möte med Australien slutade mållöst för båda lagen. Slutresultatet var dock inte det som hamnade i matchens centrum. Snarare handlade det om ett historiskt rekord och en oroande skada inför sommarens olympiska spel. 

Caroline Seger fanns med i startelvan och kunde i och med avspark räkna hem ett nytt historiskt rekord, då hon nu har spelat hela 215 matcher iklädd landslagströjan. En siffra som ingen annan spelare, varken på herr- eller damsidan lyckats nå upp till i hela Europa. Tidigare innehölls rekordet av svenska Therese Sjögran och tyska Birgit Prinz som båda gjorde 214 matcher under sina karriärer.

– Det har varit helt underbart att få dela detta med mina lagkamrater här och det har bara varit positivt inför matchen, kommenterade Caroline Seger själv efter matchen.

Det var Sverige som ledde spelet i matchen, samtidigt som de kommande OS-motståndarna fick lägga fokus på att försvara sig. I slutet av den första halvleken halkade mittbacken Magdalena Eriksson till i eget straffområde och fick därefter lämna planen. Chelsea-stjärnan har dragits med skador under säsongen och var en spelare som många hoppades få se i den slutliga truppen som får resa till Tokyo. Detta speciellt då både Linda Sembrant och Nilla Fischer kommer missa turneringen på grund av skador respektive familjeskäl.

Mot slutet av mötet kom ett par försök till ledning från bägge håll, men detta var ingenting som något av lagen lyckades med. Nästa tisdag plockas den slutliga OS-truppen med totalt 18 namn samt 4 reserver ut.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid