Foto: Bildbyrån

Det är inte bara i det pågående världsmästerskapet som slutspel just nu spelas. I det sydamerikanska mästerskapet Copa América avrundades nyligen gruppspelet och det står nu klart vilka lag som kommer att mötas i de stundande kvartsfinalerna.

Brasilien, Colombia och Uruguay lyckades alla placera sig överst i sina respektive grupper och går därmed tillsammans med grupptvåorna Venezuela, Argentina och Chile till slutspel. De tre grupptreorna rankades sedan mot varandra och här kunde Peru och Paraguay ta sig vidare, där det sistnämnda laget placerades ovanför Japan tack vare en bättre målskillnad.

I kvartsfinalerna som inleds på torsdag kommer lagen mötas enligt följande upplägg:
Brasilien-Paraguay
Venezuela-Argentina
Colombia-Chile
Uruguay-Peru

De fyra segrarna går sedan vidare till semifinal där vinnaren av Brasilien och Paraguay möter vinnaren mellan Venezuela och Argentina, samtidigt som segrarna i de två andra matcherna gör upp mot varandra.

>> Här hittar du all information om Copa América

Gold Cup börjar avrunda sitt gruppspel

Även i det nordamerikanska mästerskapet Gold Cup närmar sig slutspelet, där två av de fyra grupperna hunnit med att spela sina sista gruppspelsmatcher. Hittills är Mexiko, Kanada, Haiti och Costa Rica klara för slutspel, samtidigt som Jamaica, El Salador och Curacao kommer göra upp om de två platserna i grupp C senare idag. I grupp D toppar USA och Panama på 6 poäng vardera och deras placeringar kommer fastställas under morgondagen. Slutspelet startar sedan på lördag.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här