© Bildbyrån

Det Nordamerikanska mästerskapet i fotboll, Gold Cup har nu avrundat sitt gruppspel och det står därmed klart vilka åtta lag som avancerar till slutspelet.

I grupp A lyckades Mexiko knipa den andra slutspelsplatsen efter att man vann det direkt avgörande mötet med El Salvador. För motståndarnas skulle var inte matchen betydande då de redan var klara för ett avancemang. Chaka gjorde matchens enda mål i mitten av den första halvleken.I grupp B var USA och Kanada redan klara för slutspel med det interna mötet kvar att spela och här blev Shaquell Moores mål för USA i mötets första minut det enda som skedde under matchen. USA vann därmed gruppen med tre raka vinster.

Costa Rica segrade även de i alla sina matcher och toppade därmed grupp C före Jamaica som även de avancerar trots en förlust i den sista matchen. Qatars seger mot Honduras i den sista omgången ledde till att man vann grupp D. Spiken i kistan kom på tilläggstid när Abdulaziz Hatem satte 2-0. Honduras poäng i tidigare möten räckte dock till för att ta den sista slutspelsplatsen.

Nu väntar turneringens kvartsfinaler och här möts lagen enligt följande:

Qatar – El Salvador
Mexiko – Honduiras
Costa Rica – Kanada
USA – Jamaica

Matcherna äger rum under kvällarna den 24 och 25 juli amerikansk tid, vilket betyder att mötena utspelas nattetid för oss svenskar.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid