Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal kommer inte att kunna delta i VM-kvalmatchen mot Grekland på onsdag. Sampdoria-mittfältaren lämnar landslagssamlingen på grund av en smäll som han fick i mötet med Spanien.

På onsdag är det dags för Sverige att återupprepa insatsen från mötet med Spanien i torsdags. En seger mot Grekland i VM-kvalet skulle innebära full pott efter fyra spelade matcher, och ett övertag inför fortsättningen av VM-kvalgruppen.

Nu kommer dock ett tråkigt besked för Sverige. Den så givna centrala mittfältaren Albin Ekdal kommer att missa det viktiga mötet med Grekland på onsdag. Landslaget meddelar nu att Ekdal kommer att lämna truppen, då han inte har kunnat återhämta sig ordentligt från den skada som han åsamkade sig i matchen mot Spanien.

”Albin Ekdal kommer att lämna truppen efter att ha testats på förmiddagens träning. Albin fick en smäll mot Spanien som föranledde hans byte. Det medicinska teamet har tillsammans med Albin beslutat att han lämnar truppen då han inte är tillräckligt långt fram i sin rehab för att kunna delta i onsdagens match mot Grekland”, meddelar landslaget i ett pressmeddelande.

Under dagen har det meddelats att Isaac Kiese Thelin redan lämnat truppen för att skriva på för en ny klubb. Anfallaren kommer dock att hinna infinna sig i truppen till mötet med Grekland. Emil Krafth har lämnat samlingen för att bli pappa. Där har ännu inget besked kommit kring hans vara eller icke vara på onsdag.

Tänkta ersättare för Albin Ekdal på det centrala mittfältet lär vara Jens Cajuste eller Mattias Svanberg. De båda 22-åringarna startade senast mot Uzbekistan och är fullgoda ersättare på Ekdals position.


Borussia Dortmund - Real Madrid