Foto: Bildbyrån

Under torsdagens VM-kvalmatcher bjöds det inte på speciellt många skrällar. För Sveriges del skedde den största skrällen i rätt grupp. Det var nämligen Spanien som i Granada endast fick med sig en poäng efter att Grekland kvitterat till 1-1 på straff i början av den andra halvleken. Det var förövrigt grekernas enda skott i matchen så resultatet var knappast rättvist. Spanien hade dessutom hela 77 procent bollinnehav men tyvärr för Spaniens del är det målen som räknas i fotboll.

För nationer som Tyskland och England började deras resa mot VM på ett komfortabelt sätt. Tyskland rivstartade mot Island och ledde med 2-0 efter bara sju minuter sedan dröjde det till i början av den andra halvleken innan Gundogan kunde sätta spiken i kistan med sitt 3-0 mål.

England mötte San Marino som inte bjöd på speciellt hårt motstånd för det engelska stjärnorna. Slutresultaten skrevs till 5-0 efter att både James Ward-Prowse och Ollie Watkins gjort sina första landslagsmål.

I och med att Spanien bara kryssade mot Grekland samtidigt som Sverige vann mot Georgien betyder det att Sverige just nu leder grupp B. För Sveriges del väntar Kosovo härnäst i VM-kvalet. Den matchen spelas på söndag kväll.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid