Spanien har vunnit Nations League för damer. Som första nation någonsin tog världsmästarna hem titeln efter finalsegern mot Frankrike med 2-0. Spanien och Tyskland är klara för fotbolls-OS 2024 i och med slutställningen i turneringen.

Under onsdagskvällen spelades finalen i damernas Nations League 2023/24 när Frankrike gästade Spanien i den spanska staden Sevilla. Hemmanationen var små favoriter inför mötet och stod upp mot favoritskapet. Efter dryga halvtimmen satte superstjärnan Aitana Bonmati matchens första mål till 1-0 för Spanien. Resultatet höll sig in till pausvilan och tidigt i andra halvlek utökade Mariona Caldentey till 2-0. Frankrike hittade aldrig in bakom Spanien för någon reducering och fick se Spanien vinna den allra första upplagan av Women’s Nations League.

Finalen slutade 2-0 vilket innebär att Spanien tar hem den historiska titeln. I och med finalplatsen var man klara för OS i Paris 2024 tillsammans med värdnationen Frankrike. Under den sena onsdagskvällen spelade sedan Tyskland och Nederländerna om bronset i turneringen där Tyskland vann kampen för att säkra tredjeplatsen i Nations League och dessutom den andra (tredje med Frankrike) europeiska platsen till de Olympiska Spelen i sommar.

Inga fler europeiska platser delas ut till sommarens fotbolls-OS på damsidan förutom de tre till Frankrike, Spanien och Tyskland.

Slutställning A-divisionen Nations League – vilka är klara för OS?

 1. Spanien (klara för OS)
 2. Frankrike (klara för OS, värdland)
 3. Tyskland (klara för OS)
 4. Nederländerna
 5. England
 6. Danmark
 7. Italien
 8. Österrike
 9. Island
 10. Belgien
 11. Sverige
 12. Norge
 13. Portugal
 14. Schweiz
 15. Skottland
 16. Wales