Foto: Bildbyrån

Den 2 september spelar Sverige hemma mot Spanien på Friends Arena. Nu har den spanske förbundskaptenen Luis Enrique släppt truppen till Sverige-matchen  och där saknas både Sergio Ramos och Barca-talangen Pedri.

Sverige har ställts mot Spanien tre gånger under de senaste åren. Först i EM-kvalet till mästerskapet i somras under två tillfällen samt under Europamästerskapets gruppspel i somras där lagen spelade 0-0 mot varandra. Nu väntar ytterligare två möten i VM-kvalets gruppspel, där matchen den 2 september på Friends Arena blir den första.

När Luis Enrique tog ut Spaniens trupp till matchen mot Sverige och de efterföljande mötena med Georgien och Kosovo, så saknas två storstjärnor. Sergio Ramos, som varit kapten i landslaget under en längre tid, saknades i EM och saknas även i denna trupp. Ramos har haft en lättare skada under försäsongen med sitt nya lag PSG men anledningen till att han inte är uttagen är ännu oklar.

Sedan saknas en av EM:s mest lysande stjärnor, den 18-årige mittfältaren Pedri som till vardags spelar i Barcelona. Pedri spelade både EM och OS och har varit utan semester innan försäsongen med klubblaget drog igång, det är orsaken till att han ej är uttagen i VM-kvaltruppen.

Även andra stjärnor saknas såklart i den spanska truppen, som har en drös med kvalitativa spelare att välja emellan. Däribland Liverpools Thiago. Mikel Oyarzabal, Pau Torres och Dani Olmo var alla med och spelade både EM och OS och saknas också i truppen, bland annat.

Spaniens trupp till mötet med Sverige

Målvakter:

Unai Simon, Athletic Bilbao
David De Gea, Manchester United
Roberto Sanchez, Brighton Hove & Albion

Backar:

Jordi Alba, Barcelona
Jose Gaya, Valencia
Cesar Azpilicueta, Chelsea
Marcos Llorente, Atletico Madrid
Eric Garcia, Barcelona
Aymeric Laporte, Manchester City
Inigo Martinez, Athletic Bilbao
Raul Albiol, Villareal

Mittfältare/forwards:

Sergio Busquets, Barcelona
Rodri, Manchester City
Koke, Atletico Madrid
Mikel Merino, Real Sociedad
Carlos Soler, Valencia
Brais Mendez, Celta Vigo
Pablo Fornals, West Ham
Pablo Sarabia, PSG
Adama Traoré, Wolverhampton
Ferran Torres, Manchester City
Alvaro Morata, Juventus
Gerard Moreno, Villareal
Abel Ruiz, Braga


Borussia Dortmund - Real Madrid