Det svenska herrlandslaget har hittat en ny plats för januariturnén i vinter. Landslaget åker till Portugal och Algarve för att där spela minst en landskamp mot Finland.

Under vinterns som var så tvingade landslaget att ställa in sin januariturné som man som vana trogen haft under många års tid. Januariturnén är en chans för nya spelare att visa upp sig i den svenska landslagströjan och förbundskapten Janne Andersson ska ta ut en trupp med spelare som endast är baserade i Skandinavien.

Men trots att man ställde in förra årets turné så ska lägret bli av till 2022. Svenska Fotbollförbundet ställdes dock inför ett dilemma för ett par månader sedan. SvFF hade planerat ett träningsläger för landslaget i Qatar, där VM 2022 ska spelas. Men detta motsatte sig klubbarna inom Svensk Elitfotboll (SEF).

– Ståndpunkten från klubbarna blev ganska tydlig: man anser inte att ett träningsläger i Qatar är bra, sa SEF:s ordförande Jens T Andersson till Fotbollskanalen då.

Efter några hektiska dagar tog då Svenska Fotbollförbundet beslutet att inte hålla januarilägret i Qatar och började leta efter nya alternativ. Och nu, i början av november, står det klart vart landslaget med spelare från Allsvenskan, norska- och danska ligan tar vägen i januari.

Januariturnén kommer att hållas i Algarve i Portugal. Det meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida. Några exakta datum är inte satta än, men Sverige kommer att möta Finland i en träningslandskamp men letar också efter ytterligare en motståndare till januarilandskamperna.

– Det känns bra att vi har hittat var vi ska vara någonstans. Portugal ger oss bra förutsättningar för att genomföra ett bra läger. Vi har haft ett bra samarbete med det finska fotbollförbundet och ser framemot att spela mot Finland. Vi jobbar också just nu på att hitta en annan motståndare till en andra match säger landslagschefen Stefan Pettersson till SvFF:s hemsida.


Atletico Madrid - Borussia Dortmund