Här hittar du spelschemat för damerna och herrarnas turneringar under de olympiska spelen 2021. OS äger den här gången rum i den japanska huvudstaden Tokyo och under fotbollens turneringar kommer det finnas hela 32 respektive 26 matcher att följa. De 12 damlandslagen samt de 16 herrlandslagen kommer alla spela minst tre matcher under turneringen.

Annons: ⇢ 888sport - Få tillbaka 100 kr i cash när du förlorar på ditt första spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

I herrarnas turnering avancerar de två bästa lagen ur vardera grupp till slutspelet. På damsidan går de två bästa lagen ifrån de tre grupperna till kvartsfinal tillsammans med de två bästa grupptreorna.

SPELSCHEMA FOTBOLLS OS 2021

Ännu har inget exakt schema presenterats, men däremot vet man vilka olika dagar som matcherna kommer att spelas på.

Datum för herrarnas OS-turnering 2021

Fredag 22 juli: Gruppspelsomgång 1
Måndag 25 juli: Gruppspelsomgång 2
Torsdag 28 juli: Gruppspelsomgång 3

Söndag 31 juli: Kvartsfinaler
Onsdag 3 augusti: Semifinaler

Lördag 6 augusti: Bronsmatch
Söndag 7 augusti: Final

Datum för damernas OS-turnering 2021

Torsdag 21 juli: Gruppspelsomgång 1
Söndag 24 juli: Gruppspelsomgång 2
Onsdag 27 juli: Gruppspelsomgång 3

Lördag 30 juli: Kvartsfinaler
Tisdag 2 augusti: Semifinaler

Fredag 5 augusti: Bronsmatch
Lördag 6 augusti: Final

Den olympiska turneringen i fotboll 2021 kommer att spelas i Japan och då i sex olika städer. Detta blir den 27:e upplagan av herrarnas turnering, samtidigt som det blir den sjunde gången som damerna gör upp mot varandra. Det svenska damlandslaget har kvalificerat sig till turneringen och är ett av de 12 damlandslag som är med och gör upp om OS-guldet. På herrsidan får vi tyvärr inte se Sverige delta, men trots det kommer vi ha en mängd spännande matcher att se fram emot.

Fullständigt fotbolls OS 2021 spelschema

Under perioden 23 juli till 8 augusti pågår OS i Japan, där fotbollen är en av sporterna som man kommer att göra upp i. Dock kommer fotbollens båda turneringar att smygstarta redan innan de olympiska spelen invigs officiellt. Redan den 21 juli spelas de första matcherna i damernas gruppspel, som sedan sträcker sig till och med den 27 juli. Herrarnas matcher börjar i sin tur den 22 juli och de avgörande mötena i grupperna spelas den 28 juli. Slutspelet på både herr- och damsidan består av kvartsfinaler, semifinaler samt matcherna där de tre olika medaljerna ska delas ut. Den 30 juli inleds damernas slutspel, som avrundas med den stora finalen den 6 augusti på National Stadium i Tokyo. På herrsidan spelas kvartsfinalerna den 31 juli och den 7 augusti delas OS-guldet på International Stadium i Yokohama.

I samband med att turneringarna fortskrider kommer antalet lag att minska, fram tills att det endast finns två lag kvar i finalerna. De lag som går hela vägen till guld- och bronsmatcherna kommer hinna med hela sex matcher under turneringens gång.

Lag och grupper i fotbolls OS 2021

De 16 herrlandslagen lottas in i fyra grupper med fyra lag i varje, där alla möter varandra under turneringens gruppspel. På damsidan lottas de 12 lagen in i tre grupper med fyra lag i varje som även de möter varandra. Här kommer vi att presentera hur dessa grupper ser ut, vilket blir klart efter lottningen som äger rum i april 2021.

Under turneringens gång kommer du kunna följa den aktuella ställningen på vår sida med OS-tabeller. För att nå slutspelet krävs det att man blir ett av de två bästa lagen på både dam- och herrsidan. I damernas turnering går dessutom de två bästa grupptreorna till kvartsfinal.

Sveriges OS spelschema

Här kommer vi att lista de matcher som det svenska damlandslaget har framför sig under gruppspelet. Kommer laget gå vidare till slutspelet får man spela vidare i Rifu, Kashima, Saitama eller Yokohama, beroende på vilken placering man får i grupper.

Se fotbolls OS på TV

Discovery Network har köpt rättigheterna till alla matcher ifrån Olympiska Sommarspelen 2021, vilket innebär att man även kommer kunna streama matcherna via Discovery Plus. I vår tv-tablå för fotbolls OS 2021 kan du se vilka kanaler som kommer att visa respektive match under den dryga månaden som turneringen pågår.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder