Spelschema & TV-tider fotbolls-OS 2021

Hem/Spelschema & TV-tider fotbolls-OS 2021
Spelschema & TV-tider fotbolls-OS 20212022-02-04T12:25:30+01:00

Svenska Spel

Här hittar du det kompletta spelschemat och samtliga tv-tider för damerna och herrarnas fotbollsturneringar under de olympiska spelen 2021. OS äger den här gången rum i den japanska huvudstaden Tokyo och under fotbollens turneringar kommer det finnas hela 32 respektive 26 matcher att följa.

De 12 damlandslagen samt de 16 herrlandslagen kommer alla spela minst tre matcher under turneringen. I herrarnas turnering avancerar de två bästa lagen ur vardera grupp till slutspelet. På damsidan går de två bästa lagen ifrån de tre grupperna till kvartsfinal tillsammans med de två bästa grupptreorna.

KOMPLETT SPELSCHEMA FOTBOLLS OS 2021 – DAMER

        Betsson        

KOMPLETT SPELSCHEMA FOTBOLLS OS 2021 – HERRAR

Brasilien U23 - Spanien U23
        Betsson        

SPELSCHEMA SLUTSPELET OS 2021

Datum Tid Match Kanal
Fredag 30 juli 2021 10:00 Kanada – Brasilien (kvartsfinal damer)
Fredag 30 juli 2021 11:00 Storbritannien – Australien (kvartsfinal damer) Eurosport 2
Fredag 30 juli 2021 12:00 Sverige – Japan (kvartsfinal damer)
Fredag 30 juli 2021 13:00 Nederländerna – USA (kvartsfinal damer) Eurosport 2
       
Lördag 31 juli 2021 10:00 Spanien-Elfenbenskusten (kvartsfinal herrar)
Lördag 31 juli 2021 11:00 Japan-Nya Zeeland (kvartsfinal herrar) Eurosport 2
Lördag 31 juli 2021 12:00 Brasilien-Egypten (kvartsfinal herrar)
Lördag 31 juli 2021 13:00 Sydkorea-Mexiko (kvartsfinal herrar) Eurosport 2
       
Måndag 2 augusti 2021 10:00 USA – Kanada (semifinal damer) Eurosport 2
Måndag 2 augusti 2021 13:00 Australien – Sverige (semifinal damer) Kanal 5
       
Tisdag 3 augusti 2021 10:00 Brasilien – Mexiko (semifinal herrar) Eurosport 2
Tisdag 3 augusti 2021 13:00 Japan – Spanien (semifinal herrar) Eurosport 2
       
Torsdag 5 augusti 2021 10:00 USA – Australien (bronsmatch damer) Kanal 9
       
Fredag 6 augusti 2021 14:00 Sverige – Kanada (final damer) Kanal 5
Fredag 6 augusti 2021 13:00 Japan – Mexiko (bronsmatch herrar)
       
Lördag 7 juli 2021 13:30 Brasilien – Spanien (final herrar)

Senaste nytt från Fotbolls OS 2021

Visa fler inlägg

Samtliga tider i vårat fotbolls OS spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tv tider och kanaler i fotbolls OS tablån kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att VM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

Den olympiska turneringen i fotboll 2021 kommer att spelas i Japan och då i sex olika städer. Detta blir den 27:e upplagan av herrarnas turnering, samtidigt som det blir den sjunde gången som damerna gör upp mot varandra. Det svenska damlandslaget har kvalificerat sig till turneringen och är ett av de 12 damlandslag som är med och gör upp om OS-guldet. På herrsidan får vi tyvärr inte se Sverige delta, men trots det kommer vi ha en mängd spännande matcher att se fram emot.

⏰ Tidsskillnad mellan Sverige och Japan

Under sommartid så skiljer det 7 timmar mellan Sverige och Japan, vilket gör att de flesta fotbollsmatcherna spelas under förmiddagen svensk tid. Samtliga tider i vårat spelschema ovan är angivna i svensk tid.

📅 Fullständigt fotbolls OS 2021 spelschema

Under perioden 23 juli till 8 augusti pågår OS i Japan, där fotbollen är en av sporterna som man kommer att göra upp i. Dock kommer fotbollens båda turneringar att smygstarta redan innan de olympiska spelen invigs officiellt. Redan den 21 juli spelas de första matcherna i damernas gruppspel, som sedan sträcker sig till och med den 27 juli. Herrarnas matcher börjar i sin tur den 22 juli och de avgörande mötena i grupperna spelas den 28 juli.

Slutspelet på både herr- och damsidan består av kvartsfinaler, semifinaler samt matcherna där de tre olika medaljerna ska delas ut. Den 30 juli inleds damernas slutspel, som avrundas med den stora finalen den 6 augusti på National Stadium i Tokyo. På herrsidan spelas kvartsfinalerna den 31 juli och den 7 augusti delas OS-guldet på International Stadium i Yokohama.

I samband med att turneringarna fortskrider kommer antalet lag att minska, fram tills att det endast finns två lag kvar i finalerna. De lag som går hela vägen till guld- och bronsmatcherna kommer hinna med hela sex matcher under turneringens gång.

Här är datumen som gäller för de olika matcherna som spelas under turneringen:

 • Gruppspelsomgång 1: 21 juli för damerna, 22 juli för herrarna
 • Gruppspelsomgång 2: 24 juli för damerna, 25 juli för herrarna
 • Gruppspelsomgång 3: 27 juli för damerna, 28 juli för herrarna
 • Kvartsfinaler: 30 juli för damerna, 31 juli för herrarna
 • Semifinaler: 2 augusti för damerna, 3 augusti för herrarna
 • Bronsmatcher: 5 augusti för damerna, 6 augusti för herrarna
 • OS-finaler: 6 augusti för damerna, 7 augusti för herrarna

⚽ Lag och grupper i fotbolls OS 2021

De 16 herrlandslagen lottas in i fyra grupper med fyra lag i varje, där alla möter varandra under turneringens gruppspel. På damsidan lottas de 12 lagen in i tre grupper med fyra lag i varje som även de möter varandra. Här kommer vi att presentera hur dessa grupper ser ut, vilket blir klart efter lottningen som äger rum i april 2021.

Under turneringens gång kommer du kunna följa den aktuella ställningen på vår sida med OS-tabeller. För att nå slutspelet krävs det att man blir ett av de två bästa lagen på både dam- och herrsidan. I damernas turnering går dessutom de två bästa grupptreorna till kvartsfinal.

Herrarnas grupper har fått namnen A, B, C och D och för damerna heter grupperna E, F och G.

Lagen som spelar i grupp A är:

 • 🇯🇵 Japan
 • 🇿🇦 Sydafrika
 • 🇲🇽 Mexiko
 • 🇫🇷 Frankrike

Grupp A kommer att spela sina första gruppspelsmatcher i Tokyo och sina andra möten i Saitama. Inför den sista gruppspelsomgången får lagen resa till antingen Sapporo eller Yokohama.

Lagen som spelar i grupp B är:

 • 🇳🇿 Nya Zeeland
 • 🇰🇷 Sydkorea
 • 🇭🇳 Honduras
 • 🇷🇴 Rumänien

Grupp B kommer att spela sina första och andra gruppspelsmatcher i Kashima. Inför den sista gruppspelsomgången får lagen resa till antingen Sapporo eller Yokohama.

Lagen som spelar i grupp C är:

 • 🇪🇬 Egypten
 • 🇪🇸 Spanien
 • 🇦🇷 Argentina
 • 🇦🇺 Australien

Grupp C kommer att spela sina första och andra gruppspelsmatcher i Sapporo. Inför den sista gruppspelsomgången får lagen resa till antingen Miyagi eller Saitama.

Lagen som spelar i grupp D är:

 • 🇧🇷 Brasilien
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇨🇮 Elfenbenskusten
 • 🇸🇦 Saudiarabien

Grupp D kommer att spela sina första och andra gruppspelsmatcher i Yokohama. Inför den sista gruppspelsomgången får lagen resa till antingen Miyagi eller Saitama.

Lagen som spelar i grupp E är:

 • 🇯🇵 Japan
 • 🇨🇦 Kanada
 • 🇬🇧 Storbritannien
 • 🇨🇱 Chile

Grupp E kommer att spela sina första och andra gruppspelsmatcher i Sapporo. Inför den sista gruppspelsomgången får lagen resa till antingen Miyagi eller Kashima.

Lagen som spelar i grupp F är:

 • 🇨🇳 Kina
 • 🇧🇷 Brasilien
 • 🇿🇲 Zambia
 • 🇳🇱 Nederländerna

Grupp F kommer att spela sina första och andra gruppspelsmatcher i Miyagi. Inför den sista gruppspelsomgången får lagen resa till antingen Saitama eller Yokohama.

Lagen som spelar i grupp G är:

 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇺🇸 USA
 • 🇦🇺 Australien
 • 🇳🇿 Nya Zeeland

Grupp G kommer att spela sina första gruppspelsmatcher i Tokyo och sina andra möten i Saitama. Inför den sista gruppspelsomgången får lagen resa till antingen Miyagi eller Kashima.

🇸🇪 Sveriges fotbollsmatcher i OS 2021

Sverige spelar i grupp G och kommer där att ställas mot USA; Australien och Nya Zeeland. Gruppens matcher kommer att äga rum i Tokyo, Saitama och Miyagi och lagets spelschema ser ut som följer:

 • Onsdag 21 juli kl. 10:30 Sverige-USA (matchen spelas i Tokyo)
 • Lördag 24 juli kl. 10:30 Sverige-Australien (matchen spelas i Saitama)
 • Tisdag 27 juli kl. 10:00 Nya Zeeland-Sverige (matchen spelas i Miyagi)

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

Om Sverige skulle avancera till slutspelet hänger deras motstånd på vilken placering man intar i gruppen. Om man skulle vinna grupp G får man möta trean ifrån någon av de andra grupperna. Blir Sverige tvåa får man istället spela emot vinnaren i grupp F, som består av Nederländerna, Kina, Brasilien och Zambia. Skulle man istället gå vidare som en av de två bästa grupptreorna får man möta vinnaren av grupp E, där lagen Storbritannien, Chile, Kina och Brasilien spelar.

⭐ Sveriges trupp till fotbolls OS 2021

Peter Gerhardsson kommer inför avresan till Japan att plocka ut den trupp av spelare som får representera det svenska damlandslaget vid OS. Ju närmare sommaren vi kommer, desto tydligare kommer det att bli för vilka spelare som återkommande finns med i trupperna och därmed har goda chanser att få en plats i OS-truppen. Här är samtliga spelare som får representera Sverige i fotbolls OS 2020.

Målvakter

Jennifer Falk
Hedvig Lindahl
Zecira Musovic

Backar

Jonna Andersson
Nathalie Björn
Magdalena Eriksson
Hanna Glas
Amanda Ilestedt
Emma Kullberg

Mittfältare och forwards

Filippa Angeldahl
Kosovare Asllani
Hanna Bennison
Stina Blackstenius
Lina Hurtig
Sofia Jakobsson
Madelene Janogy
Fridolina Rolfö
Olivia Schough
Caroline Seger
Julia Roddar
Anna Anvegård
Rebecka Blomqvist

📺 Se fotbolls OS på TV

Discovery Network har köpt rättigheterna till alla matcher ifrån Olympiska Sommarspelen 2021, vilket innebär att man kommer kunna följa matcherna i deras kanaler Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 samt Eurosport. I vår tv-tablå för fotbolls OS 2021 här ovan kan du se vilka kanaler som kommer att visa respektive match under den dryga månaden som turneringen pågår.

Under turneringen kommer vi kunna se Jonas Dahlquist som reporter, samtidigt som Petra Svensson kommenterar matcherna ihop med någon av experterna Irma Helin, Jens Fjellström, Lisa Dahlkvist och Emelie Ölander.

TV-rättigheter för kommande Olympiska turneringar i fotboll

Under sommaren 2015 kom nyheten att Discovery köpt upp rättigheterna till se svenska tv-sändningarna ifrån Olympiska Spelen från 2018 fram till och med 2024. Detta innebär att även nästa upplaga av sommarspelen kommer gå att följa i deras kanaler.

Vinter-OS 2014 samt sommar-OS 2016 sänder i Viasats kanaler. Dessförinnan var det SVT som hade rättigheterna till OS under flera decennier.

🖥️ Följ OS 2021 Online – Streama fotbolls OS

När de Olympiska spelen går av stapeln är det inte bara fotbollen som ska få utrymme i tv-rutan och därför kan det hända att vissa matcher inte visas i de linjära kanalerna. Däremot kommer samtliga matcher i såväl damernas som herrarnas turnering gå att se över nätet via Discoverys egen streamingtjänst Discovery Plus. För den som inte vill missa en sekund av mästerskapet är Discovery Plus det självklara valet under denna OS-sommar.

Att streama matcherna för med sig en mängd fördelar, där du bland annat kan välja att se matcherna i efterhand om du inte har möjligheten att se dem i realtid. Dessutom finns möjligheten att pausa sändningen vid behov, samt att du kan följa matcherna var du än befinner dig.

För att kunna se alla fotbolls OS streams krävs det att man har något av de Discovery Plus paket som inkluderar det olympiska utbudet. Dessa är Discovery Plus Live samt Discovery Plus Total. Det som skiljer paketen ifrån varandra är att du med Discovery Plus Total även får tillgång till matcherna ifrån Allsvenskan och Superettan. Dessutom går paketet Total att kombinera med C More Sport, som gör att du dessutom kan se matcherna ifrån SHL, La Liga och Serie A.

📆 När inleds årets Fotbolls OS?

Onsdagen den 21 juli spelas de första fotbollsmatcherna i OS 2021. Här hos VM-fotboll.se hittar du det kompletta spelschemat för turneringen.

📺 Vem sänder OS-matcherna i år?

Det är Discovery Network som innehar rättigheterna till mästerskapet. Matcherna kommer därmed gå att följa i bland annat Kanal 5 och Kanal 9.

📱 Kan jag streama matcherna ifrån Fotbolls OS?

Samtliga matcher kommer finnas tillgängliga hos streamingtjänsten Discovery+. Här hos oss kan du läsa mer om att streama fotbolls OS.

Annons: ⇢ Hajper - Ultrabet - Pengarna tillbaka vid förlust

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder