MATCH: Georgien-Sverige

 SPELTIPS: Över 2.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 18:00 11/11

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

Odds: 

2,10
SPELA NU

Nu börjar det verkligen dra ihop sig i VM-kvalet för Sverige. Två återstående matcher där den första mot Georgien blir väldigt viktig för att få en avslutningsrysare mot Spanien i den sista omgången. Förhoppningsvis så bjuds vi på en målrik tillställning i Georgien.

Äh men, vilken tid som vi går in i just nu fotbollsmässigt. En veckas landslagssamling som kan bli avgörande för den svenska fotbollssupporterns nästa höst. Om drygt ett år kan Sverige stå i Qatar som ett av de deltagande länderna. För att detta ska bli säkert så måste dock denna landslagssamling gå som vi hoppas på.

Först ut är Georgien. De som minns premiären i VM-kvalet på Friends Arena i våras minns också ett otroligt starkt Georgien. Efter slutsignal så var det lätt att peka på att det svenska laget hade gjort en dålig insats men ändå fått med sig tre poäng efter Viktor Claessons mål. Men efter att Georgien var bara minuter ifrån att sno åt sig poäng av Spanien i nästa omgång så förstod de flesta att Willy Sagnol fått pli på detta landslag.

Georgien består av ett starkt kollektiv med några spetsspelare som absolut kan hota Sverige, inte minst på georgiernas hemmaplan. Khvicha Kvaratskhelia sprang åttor runt det svenska och spanska försvaret under marssamlingen och hade mycket väl fått med sig några poäng från Friends Arena. Men Georgien har stagnerat lite under sluttampen av kvalet och inte visat samma kollektiva styrka. Men det gäller att se upp för deras offensiva hot för svensk del.

Om vi pratar Sverige då? Alexander Isak i absolut högform, inte minst i landslaget. Dejan Kulusevski med ett lugn och en glädje när han får på sig landslagströjan. Med en Emil Forsberg som i den blågula tröjan sett ut som världens bästa fotbollsspelare stundtals under läsåret. Och så en 40-årig anfallare vid namn Zlatan Ibrahimovic. Låter det som en helt okej uppsättning framåt? Ja, det får man säga.

Det bådar också för en härlig offensiv. Lägg där till Viktor Claesson som så ofta är gubben i lådan. Jag tror på en målrik match imorgon. Målrik i den mån att Sverige kommer att vilja spräcka nollan, och har också kvaliteten för det. Men Georgien i sin tur har en jäkla offensiv att bidra med, i kontringsspelet. Saknaden av Albin Ekdal på det svenska mittfältet kan skada balansen lite också, det såg vi inte minst i Aten för ett par månader sedan.

Men en målrik tillställning vore trevligt, så länge Sverige vinner densamma. Därför väljer jag att spela på över 2.5 mål i matchen till 2.10 gånger pengarna hos Betsson.

Speltips: Över 2.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på över 2.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Georgiens fina kontringsspel

  • Sveriges ostoppbara offensiv

  • Zlatan Ibrahimovic intåg

Spela över 2.5 mål i matchen

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Borussia Dortmund - Real Madrid