MATCH: Sverige-Grekland

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 20:45 12/10

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

Odds: 

1,85
SPELA NU

Sverige ska spela sin andra match under denna VM-kvalsamling. En match där man gärna vill ta revansch på Grekland efter förlusten i Aten.

Tre mål mot Kosovo inför storpublik och Alexander Isaks drömmål. Ja, visst mår fotbollssvensken rätt bra måndagen efter Sveriges VM-kvalseger. Men för en månad sedan så såg det ungefär likadant ut. Hemmaseger mot Spanien och allt var frid och fröjd. Men sedan var det dags för Grekland på bortaplan och helt plötsligt var Janne Anderssons landslag nere på jorden igen.

Men nu har vi lyft igen. Och med ett fullsatt Friends Arena i ryggen så är det väl också läge att hänga kvar, eller? Grekland kommer till Stockholm med två segrar bakom sig och ett häng på VM i Qatar. Man kommer att vara taggade till tårna när man ska försöka bevisa sig ännu en gång mot Sverige.

Men inte kan väl landslaget sjabbla bort detta ännu en gång? Senast saknades Albin Ekdal på det centrala mittfältet, något som visade sig vara ödesdigert. Nu är Ekdal frisk och kry och dominerade senast mot Kosovo, lägg därtill att Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i mittförsvaret. Sverige saknar Dejan Kulusevski men har en fullgod ersättare i Robin Quaison.

Och man ska inte skoja bort Sveriges hemmafacit. Man är fortfarande obesegrade på hemmaplan under Janne Anderssons ledning. Sedan är det viktigt att påpeka att Sverige VET att man kommer att behöva tre poäng för att verkligen kunna nå förstaplatsen i kvalgruppen. Ett kryss är ett bra resultat, då man hänger av Grekland lite, men man vill också rå på Spanien till slut.

Nej, Sverige är det bättre laget, framför allt på hemmaplan. Ge bollen till Emil Forsberg och Alexander Isak så ofta som möjligt och stäng Greklands farliga vänsterkant, så ska nog detta gå vägen.

Med ovanstående lagt i samma korg så väljer jag att spela på Sverige som vinnare hos Betsson till 1.85 gånger pengarna.

Sverige vinner!

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare vid fulltid. Här är några orsaker till detta:

  • Sveriges hemmafacit

  • Sverige vet vad som står på spel

  • Sverige har fart under fötterna med publiken bakom sig

RYGGA SVERIGE SOM VINNARE

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.