MATCH: Sverige – Spanien

 SPELTIPS: Sverige vinner under ordinarie matchtid!

 SPELSTOPP: 09:59 15/8

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Expekt

Odds: 

3,80
Expekt logga
SPELA NU

Spanien, som har överraskat under hela VM, kämpade sig förbi Nederländerna i en kvartsfinal som kommer ihåg i historieböckerna. Efter ett sent mål av Mariona Caldentey från straffpunkten och en jämnstridig kamp under förlängningen, klargjorde den unga talangen Salma Paralluelo deras väg till semin. Det finns en skön blandning av erfarenhet och ungdomlig entusiasm i detta spanska lag, med spelare som Aitana Bonmatí och Alexia Putellas visar att de hör hemma i den högsta eliten. Dock har Spanien visat sårbarhet, speciellt defensivt, något som kan bli avgörande i kommande möte.

Å andra sidan har Sverige imponerat, särskilt med deras senaste prestation mot Japan. De kontrollerade majoriteten av matchen och lade grunden för deras seger med en taktik som fokuserade på fysik och mittfältsdominans. Med tanke på att Sverige aldrig har förlorat mot Spanien i tidigare möten, kan det ge dem ett psykologiskt övertag. Men med några förändringar i truppen sedan deras senaste möte, blir detta en öppen batalj.

Med tanke på Spaniens offensiva styrka och Sveriges försvarskapacitet blir detta en fascinerande taktisk kamp. Spaniens försvarssvagheter, särskilt i omställningslägena, kan vara en nyckelpunkt. 

Spelare som Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö har potentialen att utnyttja detta. Matchen förväntas vara jämn, men med tanke på hur båda lagen har presterat, kan vi förvänta oss en match som bjuder på mål.

Jag förutser en målrik match där båda lagen hittar nätet. Över 2,5 mål i matchen kan vara ett bra spel med tanke på de offensiva kvaliteter som finns på båda sidor, men jag nöjer mig med att spela Sverige seger under ordinarie tid.

Expekt erbjuder i dagsläget hela 3.80 på Sverige! 

Den måste jag lira! 

Speltips: Sverige vinner under ordinarie matchtid!

Grundar mitt spel av en enkel motivering!

  • Sverige går på rosa moln och har besegrat två tunga kandidater till guldet på vägen hit. Dem är verkligen inne i en period där det mesta studsar deras väg. Först slog dem USA, sen Japan som många hade som en guldkandidat. Spanien va illa ute mot Nederländerna, men knep en seger till slut. Jag tror Sverige slår Spanien av bara farten och kom ihåg, Sverige har inte förlorat mot Spanien i tidigare möten. Det om något är väl ett psykologiskt övertag?

Rygga svensk vinst!

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.