MATCH: Sverige – USA

 SPELTIPS: USA (-1,94)

 SPELSTOPP: 21:00

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: 888Sport

Odds: 

1,94
888 Sport logga
SPELA NU

USA har ångat på genom gruppspelet medan Sverige, ja, fortfarande försöker hitta rytmen känns det som. Hjärtat hoppas att Sverige kan höja sig ett snäpp nu när man ställs mot bättre motstånd, men hjärnan – och statistiken – säger att USA blir för starka. 

Jag hade hoppats på över 2,00 gånger pengarna på USA (-1,5). Nu blev det ”bara” 1,94, vilket ändå får ses som ett godtagbart odds.

Vi visste innan turneringen att USA skulle bli en av de verkligen tänkbara guldkandidaterna. Och till skillnad från Sverige har man också levt upp till de förväntningarna, och hittills kanske gjort mer än vad som förväntats. För ingen hade väl förväntat sig 13 mål mot Thailand. Fem eller sex mål, visst, men 13? Dessutom var det en spelmässig kross mot Chile där USA vann bollinnehavet med 72 – 28% och avlossade 26 skott mot mål.

USA vägrar släppa förstaplatsen

Thailand och Chile är inga värdemätare för ett lag som USA, men vad resultaten säger oss är att USA kommer aldrig släppa förstaplatsen i gruppen. Och då har vi inte ens kommit in på Sveriges bristande inledning på VM.

Så Sverige, ja. Efter en vinsten mot Chile där man fick slita hårt för målen blev det sen 5-1 mot Thailand. Och visst, Sverige var som väntat dominanta men även här kändes det som att det saknade nått. Och enbart faktumet att svenskorna inte kan hålla tätt mot ett lag som Thailand oroar.

USA är, så vida inte Sverige höjer sig avsevärt, för starka. Bredden, spetsen, inställningen gör amerikanskorna till värda gruppvinnare.

USA (-1,5) till 1,94 hos 888Sport spelas med 3/5 units.

Speltips: USA vinner med minst två mål

Jag väljer att spela på att USA vinner med minst två mål för att:

  • USA har levt upp till favoritskapet och kommer inte släppa förstaplatsen

  • USA har fått igång målmaskineriet medan Sverige ej varit stabila bakåt

  • Alex Morgan gjorde fem mål mot Thailand – stekhet!

RYGGA SVERIGE SOM VINNARE

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Atletico Madrid - Borussia Dortmund