MATCH: Sverige-USA

 SPELTIPS: Matchen slutar oavgjord

 SPELSTOPP: 10:30 21/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: LeoVegas

Odds: 

4,10
SPELA NU

Det är äntligen dags för premiär i OS för vårt folkkära damlandslag. Efter succén i VM för två år sedan är förväntningarna höga för Sverige. Premiären mot USA blir tuff, men den svenska kvaliteten är också hög.

USA är det landslag i världen som vunnit flest OS-guld med sina fyra tagna. En imponerande siffra. I år har man Vlatko Andonovski som förbundskapten till ett minst lika stjärnspäckat landslag som tidigare upplagor. Megan Rapinoe är kvar, Alex Morgan är kvar, ja till och med Carli Lloyd är kvar. Oddsen på USA är låga i jämförelse med Sveriges och med all rätta. USA är stora favoriter i matchen och lägg därtill även i OS-turneringen. Men jag väljer att tro på vårt svenska landslag. Peter Gerhardsson och Magnus Wikman har varit tydliga med att allt fokus hittills har legat på premiärmatchen mot USA. Man har scoutat motståndet, lagt upp en matchplan och meningen är att fullfölja den. Sverige har historiskt en stark defensiv, men saknar nu några viktiga pusselbitar. Men grunderna finns kvar och försvarsspelet kommer att sitta. Därför tror jag på ett oavgjort resultat i matchen, jag tror till och med på 0-0. En stark svensk defensiv bärgar för detta.

Sedan är det viktigt för hoppet. Hoppet om en oförglömlig svensk sommar! Jag är också ytterst tveksam till om USA kommer att hålla i år. Spelarna är två år äldre sedan VM-guldet, vilket innebär en stor skillnad för vissa spelare. Sett till generationsväxlingen är inte jag helt säker på att USA är ett landslag att räkna med på samma nivå som de varit de senaste decennierna.

Speltips: Sverige spelar oavgjort

Jag väljer att spela på ett oavgjort resultat vid full tid till 4.10 gånger pengarna hos LeoVegas. Här är några orsaker till detta:

  • En stark svensk defensiv

  • Hoppet

  • Tveksam till USA

Spela krysset hos LeoVegas

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid