MATCH: Portugal-Turkiet

 SPELTIPS: Oavgjort eller Turkiet som vinnare

 SPELSTOPP: 20:45 24/3

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

Odds: 

3,40
SPELA NU

Medan Sverige ska ta sig an Tjeckien så spelas det fotboll på andra håll. Portugal tar bland annat emot Turkiet på hemmaplan, en match som kan bli jämnare än vad folk tror.

Ikväll smäller det! Och som det smäller. Alla playoff-matcher i Europa spelas ikväll, alltså första omgången (förutom Ukrainas match). Jag väljer att spänna mina blickar på Sverige-Tjeckien naturligtvis, men det går att snegla lite på andra europeiska matcher. Den mellan Portugal och Turkiet är intressant ur många perspektiv. Inte kan väl en stornation som Portugal falla så här tidigt? Well. Det kan bli verklighet mot Italien i nästa omgång alldeles oavsett.

Men kvällens match mellan Portugal och Turkiet kommer bli en nagelbitare, det vågar jag tro. Turkiet har tre raka segrar och går mot sin fjärde under tyska förbundskaptenen Stefan Kuntz.

Att Portugal skulle förlora på hemmaplan är väl osannolikt historiskt sett. Vi svenskar vet ju sannerligen vilken pump man kan åka på under portugisisk mark (Nations League). Men tittar man på Portugals senaste kamper så är inget längre givet. Senast man spelade på hemmaplan så gjorde man det i en direktavgörande match om en VM-plats, då mot Serbien. Den matchen slutade i förlust 1-2 och satte Portugal i denna hiskeliga kvalsituation. Dessförinnan så hade man spelat 0-0 borta mot Irland dessutom.

Portugal har ett lågt självförtroende. Eller ursäkta mig. Portugal BÖR ha ett lågt självförtroende in i denna match och de har med all säkerhet all press på sig. Något som bör passa Stefan Kuntz och hans Turkiet. Turkarna var min dark horse under EM i somras men föll ju pladask. Men det finns en stor kvalitet i detta lag, om man får rätt bitar på plats. Och som sagt: Tre raka segrar inför detta möte. Kan båda gott.

Det är också kul att gambla lite. Portugal är skyhöga favoriter, men jag tror att Turkiet kan ställa till oreda. Turkisk seger är mycket begärt, men ej portugisisk vinst efter 90 minuter är inte orimligt. Därför väljer jag att spela på oavgjort eller turkisk seger till 3.40 gånger pengarna hos Betsson.

Speltips: Oavgjort eller Turkiet

Jag väljer att spela på oavgjort eller Turkiet som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Turkiet har bra form

  • Portugal har visat att man kan förlora hemma i en ”vinna/försvinna-sits”.

  • All press på portugiserna

Spela på oavgjort eller turkisk vinst!

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Borussia Dortmund - Real Madrid