MATCH: Sverige-Tjeckien

 SPELTIPS: Under 1.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 20:45 24/3

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: ComeOn

Odds: 

2,85
SPELA NU

En riktig playoff-rysare väntar på Friends Arena när Sverige ska möta Tjeckien. En rysare som kan bli jämn och målsnål när två stabila lag möts.

Det vankas äntligen lite landslagsfotboll igen efter ett längre uppehåll. Men inte blir det något lugnt lunkande för Janne Andersson, Peter Wettergren och deras mannar. Pang på direkt bara när en VM-plats ska försöka säkras inom loppet av mindre än en vecka.

Lätt blir det inte för Sverige, det går att konstatera. Men med Friends Arena i ryggen så går Sverige in i matchen mot Tjeckien som favoriter. Med drygt två gånger pengarna på svensk vinst jämfört med fyra gånger pengarna på tjeckisk seger så har alltså blågult ett mindre favoritskap. Anledningen till detta? Förmodligen historiken på Friends Arena och Patrik Schicks återbud.

För ja, det är ju så. Tjeckiens stora anfallsstjärna missar mötet med Sverige på grund av skada, något som drabbar tjeckerna något oerhört. Framför allt så finns det ingen tydlig ersättare för Bayer Leverkusen-forwarden. Det viskas och pratas om att den unge talangen Adam Hlozek kan gå in som ensam anfallare trots att han mer är en typisk ytter. Det kan också bli Lokomotiv Moskvas Jan Kuchta, som kanske ligger närmast till hands. Men Tjeckien är tydligt försvagat framåt och det kan betyda något för matchen.

Det som Tjeckien har, som Sverige också har, det är stabilitet. Tjeckerna har inte ett lag som tar större risker och som bjuder på massa ytor bakom backlinjen. Snarare tvärtom. Det är ett väl sammansvetsat landslag som jobbar som en enhet. Under EM i somras så var Tjeckien stabila turneringen igenom. I gruppspelet så nollade man Skottland för att sedan spela oavgjort (1-1) mot Kroatien och sedan förlora med 0-1 mot England. I åttondelsfinalen så besegrade man ett anfallsglatt Nederländerna med 2-0. Det säger något om detta Tjeckien. Ett bra och stabilt landslag som tar till vara på sina chanser om de dyker upp. Bekväma i att låta motståndaren äga mycket boll även om man då och då vill känna sig för i pressen.

Tjeckien har DOCK en ganska ostabil backlinje just till detta möte. Det är inte helt solklart vilka fyra som ställer sig längst bak då man har ett par tapp. Inte minst i West Hams back Vladimir Coufal. Men räkna med att förbundskapten Jaroslav Silhavy har implementerat sin spelidé (likt Janne Andersson) för längesen och att alla som kommer in i laget vet precis vad de ska göra.

Den tjeckiska stabiliteten kommer ju att mötas av en svensk dito. Även om det varit en ganska tung höst för Sverige så vet ni likt mig att det är ett stabilt svenskt lag som står på Friends på torsdag. 9 av spelare är klara för en svensk startelva, det enda som laboreras med blir mittback och högerback på grund av Emil Krafths avstängning. Annars är det ett svenskt landslag som på Friends Arena går ut med ett högt självförtroende. Bör göra åtminstone.

Men den svenska taktiken innehåller ju en stabilitet som sig bör. Alltså alltid en balans i att inte gå fram med för mycket för att lämna ytor. Och alla Sveriges matcher brukar se ganska lika ut. Min magkänsla och absoluta tro är att detta blir ett ställningskrig mellan två jämnstarka fotbollsländer. Det som talar för Sverige är den individuella kvaliteten. Men fler än ett mål, det blir det inte. Kanske kan Emil Forsberg bli tungan på vågen med ett skott i bortre gavel. Såvida inte Tomas Soucek stormar fram och nickar dit 0-1. Äsch, vi hoppas på Foppa.

Med allt inbakat med magkänsla, någon slags underbyggande fakta och nervositet så väljer jag att spela under 1.5 mål i matchen hos Come On.

Speltips: Under 1.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det inte blir mer än ett mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • De båda lagens stabilitet

  • Två smarta tränare med balans som riktmärke

  • Magkänslan för en jämn och nervös drabbning

Spela under 1.5 mål i matchen!

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Borussia Dortmund - Real Madrid