MATCH: Sverige-Australien

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 10:30 24/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: LeoVegas

Odds: 

1,60
SPELA NU

Sverige spelar sin andra match i OS när man ställs mot Australien i den andra gruppspelsmatchen. Sverige imponerade stort i premiären och hoppas kunna knipa ännu en seger för att komma närmare avancemang.

Oj, oj, oj. Vilken OS-premiär från svensk sida mot de stora förhandsfavoriterna USA. Sverige var överlägset i alla delar av den finklippta gräsplanen i Tokyo. Att tro att Sverige ska göra en liknande insats mot Australien är att tro lite för mycket. Men det behövs inte heller. Australien är dock ett bra landslag ledda av sin stora stjärna Sam Kerr. De vann sin premiär mot grannen Nya Zeeland och är det tredje bästa laget i denna grupp, på pappret.

Om Sverige hade ställts mot Nya Zeeland i den andra gruppspelsmatchen hade jag varit orolig för ett bakslag. Men Peter Gerhardsson och hans spelartrupp är mycket väl medvetna om Australiens kvaliteter och jag hoppas därför få se ett minst lika taggat Sverige som mot USA. Den svenska offensiven är starkare. Med den offensiva kvartetten med Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö så är Sverige farliga framåt hela tiden. Lägg därtill en bänk med stor offensiv kvalité i Lina Hurtig, Madelene Janogy, Olivia Schough, ja you name it.

Men även den svenska defensiven har sett bra ut över hela banan. Filippa Angeldahl och Caroline Seger ägde mittfältet mot USA och Nathalie Björn och Amanda Ilestedt såg ut som Linda Sembrant och Nilla Fischer trots att de knappt spelat ihop innan. Mycket såg bra ut mot USA och det finns ingen anledning till att det inte ska fortsätta på lördag. Rak seger för Sverige är inget att orda om. Australien kommer skraja till matchen, med all rätta. Men Australien är ett bra landslag, det finns ingen tvekan om det. Men sett till oddsen så är det ett bra spel att spela rak seger för Sverige.

Därför kommer jag att spela Sverige som rak vinnare till 1.60 gånger pengarna hos LeoVegas.

Speltips: Sverige vinner

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Sveriges offensiva kvalité bräcker Australien

  • Bra odds

  • Den svenska defensiven släpper inte till något

RYGGA SVERIGE SOM VINNARE

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.