MATCH: Polen-Sverige

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 20:45 29/3

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: HAJPER

Odds: 

3,15
Hajper logga
SPELA NU

Om det var nervöst på Friends Arena i torsdags så väntar en lika härlig nagelbitare mot Polen under tisdagen. En förväntat tuff batalj väntar, men där Sverige kommer dra det längsta strået.

Imorgon (tisdag) väntar en av landslagets största matcher sedan Janne Anderssons tillträde som förbundskapten. Nog för att Sverige spelat slutspelsmatcher i VM och EM men det är något extra speciellt med playoff-möten. Många minns nog november månads tuffa bataljer mot Italien för fem år sedan. Mycket talar för att morgondagens möte blir något liknande, trots att det faller in på en tisdag.

Oddsen inför matchen ligger på Polens sida. Förväntan är att Polen, i egenskap av hemmanation och utan en semifinal i benen, ska föra matchen och trycka på för att knipa en VM-biljett. Ja, förväntan kan nog vara rätt. Passar det Sverige dåligt? Inte alls.

Detta svenska landslag är försvarsstarka och dessutom kontringsstarka. Frågar du mig personligen vad jag föredrar, så föredrar jag ett lågt stående svenskt försvar som lurar upp för många polacker. Det ger Forsberg, Kulusevski och Isak större ytor i kontringsspelet. Och senare i matchen Elanga och Quaison möjligen. Sverige kommer vara tröttare än Polen inledningsvis. Rimligt nog. Man kommer att periodisera sitt försvarsspel och gå högt ibland, vilket är framgångsrikt ibland. Men man kommer också få ta risken att stå lite lägre.

Robert Lewandowski blir det ”enda” hotet i boxen med Miliks frånvaro och Piateks förmodade sådan. Det bör det svenska mittbacksparet (gissningsvis Lindelöf och Danielson) kunna hålla koll på.

Jag har ingen god känsla för svensk seger men jag må vara så pass patriotisk i detta skede att jag vågar hoppas på en VM-biljett. Oddsen är dessutom bra med svenska mått mätt. Glöm inte bort att Sverige besegrade Polen i somras. En annan VIKTIG detalj är att Polens förbundskapten gör sin blott andra match vid rodret. Det har alltså rått kaos i Polen med sitt förbundskaptensbyte, något som öppnar för lite polsk oreda. Det kan såklart öppna för polska överraskningar, om man vill vända på det.

Svensk seger blir ett faktum och jag vågar spela på det efter 90 minuter. Tror dock på en avslagen historia med mycket kamp, men där Sverige har den större kvaliteten i sin bredd. Därför spelar jag svensk seger till 3.15 gånger pengarna hos Hajper.

Speltips: Sverige vinner på fulltid

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare vid fulltid. Här är några orsaker till detta:

  • Sveriges kontringsspel blir avgörande

  • Ny polsk tränarstab

  • Goda odds tillsammans med ett hopp om en svensk VM-biljett.

RYGGA SVERIGE SOM VINNARE

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Borussia Dortmund - Real Madrid