MATCH: Tyskland – Sverige

 SPELTIPS: Oavgjort efter första halvlek

 SPELSTOPP: 18:30 

UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: 888Sport

Odds: 

2,10
888 Sport logga
SPELA NU

Hjärtat säger Sverige, hjärnan säger att det ska till ett mindre mirakel för att Sverige ska ta sig förbi jättarna Tyskland. Men var det något vi lärde oss under matchen mot Kanada var det att chansen mycket väl finns – och att det startar med en stabil och tålmodig första halvlek.

Tyskland kommer utan tvekan vara det spelförande laget, så det blir springdojjor på för de svenska spelarna. Press- och försvarsspelet måste synka. Gissningen är att många av de svenska spelarna kommer komma väl över 12 sprungna kilometer under kvällen. Men vad gör det. En semifinalplats ska säkras och jag är säker på att de svenska damerna är beredda att springa benhinnorna av sig för att det ska bli så.

Mot Kanada hände ingenting i första halvlek. Sverige bevakade – mycket skickligt – egen planhalva och kanadensiskorna kom ingen vart. Gissningen är att den svenska game plan:en kommer se liknande ut mot Tyskland. Medvetet låta Tyskland stå för det kreativa och ta vara på den lägen som ges när den tyska offensiven öppnar luckor defensivt.

Offensivt har Sverige kvalitén som behövs för att vinna trots att målchanserna är få. Senast såg vi, förutom Stina Blackstenius, Sofia Jakobssons och Fridolina Rolfös förmåga att riva igenom försvar med sina tempoväxlingar. Ge oss några sådana ikväll och Sverige får gott och väl parkera bussen i resterande 85 minuter om det är det som behövs.

Speltips: Oavgjort efter första halvlek

Jag väljer att spela på att det är oavgjort efter första halvlek för att:

  • Sverige har hittat rätt i defensiven och hade 0-0 i paus mot Kanada

  • Tyskland vet att de kommer få föra spelet matchen igenom och vill därför inte blotta sig under första halvlek

  • Medan Sverige har stor respekt för Tysklands offensiv är Tyskland medvetna om Sveriges kontringar. Båda kommer minimera risker inledningsvis.

RYgga oavgjort efter halvtid hos 888sport!

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Atletico Madrid - Borussia Dortmund