MATCH: Sverige – Italien

 SPELTIPS: Sverige vinner matchen

 SPELSTOPP: 09:29 29/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Expekt

Odds: 

1,75
Expekt logga
SPELA NU

Det är dags för match för Sverige igen och premiären mot Sydafrika gav sannerligen inte mersmak. Det var en ganska dålig svensk insats mot Sydafrika men de tre poängen hämtades in efter Amanda Ilestedts sena segermål. Nu väntar ett helt annat typ av motstånd i form av Italien, ett italienskt landslag som har lite piggare ben jämfört med fjolårets Europamästerskap.

Ett mer offensivt riktat Italien kan passa Sverige. Även om Peter Gerhardsson och hans blågula landslag vill behålla bollen så mycket som möjligt så har de inga problem med att komma lite längre i sina utgångspositioner i försvarsspelet för att lura upp motståndarspelare för att låta sina spetsspelare där framme kontra. Förhoppningsvis kan Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö få mer ytor att jobba på mot Italien och den duon håller toppklass om så blir fallet.

En svensk vinst kan vara ett måste för att slippa USA i en potentiell åttondelsfinal och Sverige ska bara gå för gruppsegern. Man är ett bättre landslag på de flesta positioner än Italien och om Sverige får snurr på sina viktiga yttrar (inkluderat Johanna Rytting Kaneryd) så kan mycket vara vunnet. Elin Rubensson kommer fortsätta vinna boll på mittfältet för att sedan låta Filippa Angeldahl slå de viktiga passningarna mot topptrion där framme.

Blågult har en fin historia mot Italien med tolv segrar, fyra förluster och fyra oavgjorda matcher genom historien.

Ett positivt spel är att föredra där Sverige vinner matchen till 1,75 gånger pengarna hos Expekt.

Speltips: Sverige vinner!

Grundar mitt spel av två anledningar.

  • Italien kan passa Sverige, där Blågult kan få mer ytor i de främre leden jämfört med matchen mot Sydafrika.

  • Sverige vill inte missa chansen på gruppseger och med toppad form är Sverige det bättre laget.

Rygga svensk vinst!

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.