MATCH: Sverige – Japan
 SPELTIPS: Sverige vinner matchen
 SPELSTOPP: 12:00 30/7
 UNITS: 3/5
 SPELBOLAG: Betsson

Odds

1,66
SPELA NU

Efter ett imponerade gruppspel av Sverige där man gick och vann gruppen före USA, Australien och Nya Zeeland så väntar nu en kvartsfinal mot värdnation Japan. En match där Sverige kliver in på arenan som favoriter och efter insatserna i gruppspelet är än större favoriter att vinna matchen. Men frågan är kommer Sverige klara pressen nu när det är vinna eller försvinna? Jag tror svaret är att Sverige kommer lyckas med detta. 

Sverige har verkligen imponerat i detta OS. Man klev in direkt från start och städade av stornationen USA med 3-0. Därefter har segrarna radat upp sig efter vinst mot Australien och senast mot Nya Zeeland där förbundskaptenen Peter Gerhardson valde att lufta nästan en helt ny startelva. Men trots rotationen gick Sverige ut och städade av Nya Zeeland och vann därmed sin grupp.

I kvartsfinalen kommer man därför att ställas mot trean i den andra gruppen vilket är värdnationen Japan. När Sverige har imponerat och ångat fram som genom gruppspelet så har Japan haft det betydligt svårare och slutade till sist trea i sin grupp och tog sig vidare efter en måste seger i sista gruppspelsmatchen med 1-0 mot Chile.

Sverige kommer till den här matchen som stora favoriter trots att man historiskt sätt har haft det svårt mot just Japan. En motståndare som Sverige enbart vunnit tre gånger mot de senaste tio gångerna. Men i den här matchen i detta OS så ska och är Sverige det bättre laget. Sverige har verkligen fått ihop helheten i detta mästerskap och man har nu seglat upp som en potentiell guldmedaljör. Jag tror att Sverige kommer gå ut i den här kvartsfinalen och städa av värdnationen Japan relativt enkelt och därmed säkra en semifinalplats där vinnaren i matchen mellan Australien och Storbritannien väntar.

Speltips: Sverige vinner och båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare av matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Sverige har spelat riktigt bra under hela OS

  • Sverige vilade flera av sina nyckelspelare senaste matchen som fått extra vila inför kvartsfinalen

  • Japan har inte sett superstarka ut i gruppspelet

Spela Sverige som vinnare i matchen hos Betsson

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Borussia Dortmund - Real Madrid