MATCH: Portugal – Schweiz

 SPELTIPS: Portugal vinner

 SPELSTOPP: 19:59 6/12

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: Expekt

Odds: 

1,93
Expekt logga
SPELA NU

Dags för Portugal att möta Schweiz i åttondelsfinalen. Portugal är ett av lagen som verkligen har imponerat på mig detta VM och nu kommer man till matchen med utvilade spelare. Man kan inte riktigt säga samma sak om Schweiz.

Det gick med all säkerhet mycket energi åt i deras senaste match. Det ryktas nu också om att förstemålvakten Sommer är sjuk och kommer att missa matchen. Det vore ett stort avbräck för Schweiz!

Portugal spelar riktigt underhållande anfallsfotboll och jag kan inte se hur Schweiz ska slå detta Portugal. Portugal är flera nummer större på samtliga positioner. Tittar man tillbaka på truppen dem hade när dem vann EM 2016 så är det här en mycket bättre trupp och kommer kunna gå långt i turneringen.

Schweiz gjorde en riktigt bra match mot Serbien och säkrade avancemang. Men det är ett helt annat motstånd nu. Nu är det vinna eller försvinna som gäller och då tror jag Portugal kommer komma ut ännu vassare. Schweiz är en tuff motståndare och det kommer säkerligen bli en tät tillställning där Portugal är spelförande.
Jag tror att matchen kommer se mycket ut som det gjorde när Schweiz mötte Brasilien, där det slutade med förlust 2-0.

Här tycker jag spelbolagen är alldeles för generösa med oddsen och Expekt ger i dagsläget 1.93 på rak seger Portugal.

Speltips: Portugal vinner över Schweiz

Grundar mitt spel på en enkel anledning:

  • Schweiz har gjort det riktigt bra och är en tuff motståndare, men här tar resan slut. Tycker Portugal är bättre på samtliga positioner, framförallt med många tänkbara matchvinnare i truppen. Portugal har imponerat mycket mer på mig än Schweiz och nu när vi går in i den här matchen, så lär Portugal komma med vilade ben och mer energi. Dem kunde ju trots allt rotera kraftigt i matchen mot Sydkorea.

Rygga seger för Portugal

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.