MATCH: Sverige-Kosovo

 SPELTIPS: Över 2.5 mål

 SPELSTOPP: 18:00 9/10

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

Odds: 

1,78
SPELA NU

Sverige spelar en av två hemmamatcher under denna landslagssamling när Kosovo besöker Friends Arena. Något som på förhand kan se ut som en målrik match.

Jaha, då var det dags för VM-kval igen efter ett antiklimax under den förra samlingen. Seger mot Spanien följdes upp av förlust mot Grekland på bortaplan och helt plötsligt är allt lite mörkare igen. Men Sverige har fortfarande allt i egna händer, och man bör väl starta med en seger mot Kosovo på lördag.

Senast lagen möttes så vann Sverige komfortabelt med 3-0 på bortaplan. Då fanns Zlatan Ibrahimovic med på planen och då fanns även ett sämre Kosovo på planen. Bortalaget på lördag har steppat upp under den senaste tiden och kommer nog med ett gott självförtroende till Sverige efter seger mot Georgien och oavgjort mot Grekland bland annat.

De som minns matchen i Pristina i mars minns nog också en fin start från Kosovo, där de visade att de har spelare med hög fart och som är tekniskt skickliga. Med Sveriges förmodat trasiga backlinje och osäkerhet överlag, så är det inte omöjligt att det dyker upp ett Kosovo-mål bakom Robin Olsen.

Men sen så får vi väl hoppas och tro på ett svenskt målsug också. Alexander Isak och Dejan Kulusevski gjorde slarvsylta av Spanien på Friends Arena inför drygt 17 000 åskådare. Varför skulle inte Stockholmskillarna vilja göra detsamma med Kosovo inför ett fullsatt Friends Arena. Sverige är starka på hemmaplan och med publiken i ryggen så kan detta bli en målrik match.

Därför väljer jag att spela på över 2.5 mål i matchen till 1.78 gånger pengarna hos Betsson.

Speltips: Över 2.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på över 2.5 mål efter full tid. Här är några orsaker till detta:

  • Kosovo är skickliga i offensiven

  • Sverige är målglada på hemmaplan

  • Ett kokande Friends Arena bör hjälpa målproduktionen

Spela över 2.5 mål i matchen

Alla speltips på vm-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.


Borussia Dortmund - Real Madrid