Starka insatser från svenska futsal-laget

//Starka insatser från svenska futsal-laget

Starka insatser från svenska futsal-laget

Foto: Pixabay

Under inledningen av veckan spelades de dubbla futsal-landskamperna mot Nederländerna, där det svenska laget visade upp en betydligt bättre form än mot Frankrike tidigare i höstas.

I den första matchen, som ägde rum i Enköping under måndagen, var det bortalaget som fick till det första målet efter två minuters spel. Dock gjorde detta att de svenska spelarna tog sig samman och innan den första perioden var över hade laget förändrat ställningen från 0-1 till 3-1. Kristian Legiec och Nima Kadivar var det som stod för dessa mål. Den andra halvleken hade ett något lägre tempo, där försvaret var lagens främsta fokus. Efter hand började Nederländerna dock ta chanserna som kom, samtidigt som Sverige kunde kontra i deras anfall och här få till flera farliga situationer. Till slut var det Albert Hiseni som lyckades sätta 4-1 för Sverige, vilket även blev slutresultatet för matchen.

Dagen därpå spelades returen i Uppsala, som blev spännande ända in i det sista. Även här var det Nederländerna som tog ledningen i matchens inledning och innan paus stod det 0-2 efter ett svenskt självmål. Kristian Legiec kunde dock sätta sitt tredje mål i dubbelmötet när lagen kom ut på plan igen, följt av ett ytterligare mål från bägge lagens håll inom endast ett par minuter. Med tio minuter kvar att spela stod det 2-3 och matchen var ännu öppen. Båda lagen gjorde sitt bästa för att försöka få till en utökning och med en och en halv minut kvar kunde Nederländerna sätta punkt för matchen genom 2-4.

I början av december kommer det svenska laget delta i Nordic Cup, som sedan följs av en spännande VM-kval lottning den 12 december.

Sofie Hansson

Av |2018-12-11T11:58:17+00:00november 1st, 2018|Futsal|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.