Bildtext: Arkadiusz Milik (7) missar playoff-mötet med Sverige. Foto: Bildbyrån

Polska duon Bartosz Salamon och Arkadiusz Milik missar playoff-finalen mot Sverige. Det meddelar Polska fotbollförbundet på sin hemsida. Även Krysztof Piatek kan missa mötet, vilket öppnar för något av en polsk anfallskris.

Imorgon väntar Polen på bortaplan för herrlandslaget i ett väntat rysarmöte. Länderna möts för andra gången på lite mer än ett halvår där en VM-plats står på spel under tisdagskvällen. Senast länderna möttes var under EM i somras då Sverige vann med 3-2 och säkrade sin gruppseger i mästerskapet. Då saknades en av Polens anfallsstjärnor, Arkadiusz Milik, på grund av skada. Nu meddelar polska fotbollförbundet att Milik även missar det viktiga playoff-mötet med Sverige imorgon.

Tillsammans med mittbacken Bartosz Salamon så är Arkadiusz Milik skadad och duon missar därmed tisdagens match. Den sistnämnda är en av det polska landslagets stora stjärnor och har gjort 16 mål på 62 landskamper för sitt land. Ett anfallsvapen som Sverige nu slipper alltså.

Det pratas även om något av en forwardskris för Polen. I samband med meddelandet att Milik och Salamon saknas så vittnar det polska förbundet om en skada på en annan anfallsstjärna i form av Krysztof Piatek. Den tidigare Milan-anfallaren drog på sig en skada i landskampen mot Skottland och är fortsatt osäker till spel mot Sverige.

Det bör läggas till att en av världens bästa målskyttar, Robert Lewandowski, är tillgänglig för spel i mötet. Så det största polska hotet lär finnas på plan imorgon kväll, om inget oförutsett händer innan dess. Men Lewandowski får definitivt klara sig utan sin vapendragare Milik och möjligen också Piatek alltså. En potentiell ersättare till duon kan vara Karol Swidersky, till vardags i den amerikanska ligan MLS.


Arsenal - Wolverhampton Wanderers