Stora prispengar till svenska landslaget

//Stora prispengar till svenska landslaget

Stora prispengar till svenska landslaget

Vi har tidigare skrivit om de vinstpengar som delas ut i samband med det pågående världsmästerskapet. FIFA gick redan i höstas ut med de spikade summorna för turneringens olika steg. Att bara ta sig till VM gav vardera landslag 9,5 miljoner dollar, men i och med Sveriges stora framgångar kan laget räkna hem mycket mer än så.

Alla lag som tog sig till en åttondelsfinal belönades med ytterligare 12 miljoner dollar. De åtta lag som sedan tog sig vidare till kvarten kunde öka på sin summa med ytterligare 16 miljoner, vilket innebär att det svenska landslaget fått med sig hela 37,5 miljoner ifrån Ryssland.

Hade man gått hela vägen till en semifinal hade ytterligare 22 miljoner väntat, följt utav mellan 38-22 ytterligare miljoner beroende på vilken slutlig placering som laget fått i medaljkampen.

Trots att turneringens avslutande matcher inte har spelats ännu kan såväl Kroatien och England som Belgien och Frankrike räkna hem minst 81 miljoner dollar till sitt fotbollsförbund.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T14:30:31+00:00juli 13th, 2018|FIFA|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.