Också det Nord- och Centralamerikanska mästerskapet Gold Cup börjar lida mot sitt slut och härom dagen blev det klart vilka två lag som kommer att göra upp i turneringens final på söndag.

Det blev inte alltför oväntat de väl rutinerade lagen USA och Mexiko som vann sina respektive semifinaler. Mexiko slog ut Haiti genom att sätta matchens enda mål i förlängningen och USA besegrade det jamaicanska laget med 3-1 under tisdagen.

Mötet blir inte det första i finalsammanhang. Vid fem tidigare tillfällen har det varit just dessa två lag som gjort upp om guldet, där Mexiko segrat i fyra av matcherna. Senast de möttes här var 2011 och då blev segersiffrorna 4-2. Sammanlagt har Mexiko 7 Gold Cup-titlar i bagaget, samtidigt som US vunnit turneringen sex gånger.