Jordaniens framgångssaga i de Asiatiska mästerskapen 2023 (2024) i Qatar fortsätter. Jordanien stod för en formidabel insats i semifinalen mot Sydkorea och är nu klara för sin första mästerskapsfinal någonsin.

Under tisdagskvällen spelades den första semifinalen i det asiatiska mästerskapet för asiatiska herrlandslag i Qatar. Sydkorea, som är rankat 32:a i världen, stod som favoriter inför mötet med Jordanien (rankade 87:a). Jordanien har skrällt sig till semifinalen och fortsatte att imponera.

Under den första halvleken var Jordanien det bästa laget med flest målchanser även om Sydkorea var närmast ett ledningsmål med en nick i stolpen. Men ett hårt jobbande och sammansatt Jordanien var bättre, och i andra halvlek kom ledningsmålet. Efter att Jordaniens stora stjärna, Mousa Al-Tamari, brutit bollen högt upp kunde han slå en perfekt passning till Yazan Al Naimat som retfullt chippade in 1-0 efter 53 minuter.

Nyss nämnde Al-Tamari skulle sedermera utöka Jordaniens ledning när han i den 66:e minuten tog allt i egna händer för att stå för ett solomål till 2-0 för Jordanien inför många tiotusentals jublande fans på Ahmad bin Ali Stadium i Al Rayyan. Montpellier-mittfältaren var nyckeln i allt för Jordanien matchen igenom.

Jürgen Klinsmanns Sydkorea var väldigt uddlöst matchen igenom där Jordaniens fembackslinje inte gjorde det enklare för Heung-min Son och hans lagkamrater i chansväg. Jordaniens samarbetsvilja och taktiska skicklighet stoppade Sydkorea från en enda målchans under de sista 25 minuterna.

Jordanien var bäst matchen igenom och man tog en välförtjänt 2-0-seger för att säkra sin första finalplats i Asiatiska Mästerskapen någonsin, där man kommer att få med sig en medalj hem från Qatar: frågan är bara med vilken valör. I finalen ställs man mot vinnarna i morgondagens semifinal mellan Qatar och Iran.


Borussia Dortmund - Real Madrid