Erling Braut Haaland gjorde två mål när Sverige förlorade mot Norge i Nations League med 1-2. Anthony Elangas gjorde i sin tur sitt första landslagsmål i den blågula tröjan.

Sverige tog emot Norge på Friends Arena under den sena söndagskvällen. Många fans var på plats, dagen innan nationaldagen, för att heja fram sina svenska hjältar. Men det blev ingen höjdarmatch för svensk del, då Norge tog kommandot tidigt. I den första halvleken så gick Morten Thorsby ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Straffen såg mycket tveksam ut då Emil Krafth inte såg ut att röra norrmannen, men trots VAR-domare så valde domarteamet att låta straffen stå kvar. Erling Haaland gjorde inga misstag från elva meter och gav Norge ledningen med 0-1.

I den andra halvleken så startade Sverige formidabelt. Man ägde boll i drygt 20 minuter och skapade flera farligheter. Men trots detta så var det Norge som gjorde 0-2. Efter ett försvarsmisstag av Joakim Nilsson så kunde Erling Haaland springa sig fri och sätta dit 0-2, sitt andra mål i matchen alltså.

Blågult försökte trycka på för en reducering, men den kom alldeles för sent. Med en minut kvar av stopptiden så väggade sig Dejan Kulusevski och Anthony Elanga fram i banan där den sistnämnda curlade in 1-2 i den bortre stolpen. Ett vackert fotbollsmål som innebar supertalangens första landslagsmål för Sverige. Det blev dock förgäves i matchen, då Norge vann med 1-2.

Sverige har nu tre poäng på två matcher i Nations League-gruppen. Norge har i sin tur två raka segrar. Länderna möts på Ulevål söndagen den 12 juni, för svensk revansch. Dessförinnan ska Sverige ta emot Serbien på Friends Arena den 9 juni.


Borussia Dortmund - Real Madrid