Foto: Pixabay

Sveriges möte med de italienska damerna slutade inte tyvärr inte på det sätt som laget hoppats på. Peter Gerhardsson ställde upp med en hel del nya namn på planen, samtidigt som andremålvakten Zecira Musovic fick vakta mellan stolparna. Första halvlek bjöd inte på några större chanser för det svenska laget, men efter paus kom man ut på planen med nyfunnen energi. Matchens enda mål satt trots det långt inne, men till slut kunde Italien ta ledningen. I den 57:e minuten släppte Musovic ut en retur på planen som Daniela Sabatino kunde sätta i nätet.

Förlusten är lagets första sedan kval-missen mot Ukraina i juni. Nu kommer man istället att ladda om på nytt inför årets sista landskamp som sker den 11 november mor det engelska damlandslaget.

Nederländerna och Schweiz ett steg närmare VM

Två andra matcher som spelades under gårdagen var returerna i VM-playoffen, där det nu står klart att det blir Nederländerna och Schweiz som kommer göra upp om den sista platsen i mästerskapet. Nederländerna lyckades åter igen göra två mål på det danska laget och kunde med en total ställning på 4-1 klart och tydligt vinna dubbelmötet. I matchen mellan Belgien och Schweiz blev det åter igen oavgjort och bortamålsfördelen gjorde att Schweiz vann det totala 3-3 mötet.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid