Foto: Bildbyrån

Sverige inledde VM-kvalet på bästa sätt möjligt och fick med sig tre välbehövliga poäng i mötet med Armenien. Matchen på Estrad Alingsås visade på press ifrån bägge lagen, men det var till slut Sverige som var de allra starkaste.

Kristian Legiec kunde inleda det svenska målskyttet genom att göra såväl 1-0 som 2-0 inom loppet av en minut. Armenien kunde kort därefter kontra genom en reducering av Saro Galstyan strax innan halvleksvilan.

Den andra halvleken var det Sverige som hade full kontroll och i den 25.e minuten kunde Nima Kadivar sätta det avgörande målet. Mot slutet ökade Armenien på takten, men Robin Armandt i det svenska målet gjorde en jätteinsats och kunde efter matchen konstatera att man mer än gärna vill gå hela vägen.
– Vi ska ta hem den här gruppen, sa Armandt glatt till svenskfotboll.se.

Belgien toppar tabellen – nya matcher redan idag

Förutom Sveriges match möttes även favorit-tippade Belgien och gruppens lägst rankade lag Malta. I det mötet lyckades det belgiska laget vinna med 12-0 och intar i och med det tabellens förstaplats.

Sverige ställer sig på planen igen redan idag och tar sig då an det maltesiska landslaget. Matchen drar igång klockan 19:00 ikväll och går då att se hos C More. Dessutom möter Belgien och Armenien varandra under eftermiddagen.

Sofie Hansson


Bayern Munich - Real Madrid