Foto: Bildbyrån

De svenska damernas VM-genrep mot Sydkorea slutade i en seger. Men det avgörande målet satt långt inne och matchen kunde inte avgöras förrän på övertid. 

Caroline Seger och Olivia Schough stod över matchen igår för att få vila upp sig ordentligt inför VM-premiären nästa tisdag. Samtidigt fick Nathalie Björn ersätta kaptenen på mittfältet under den första perioden innan hon byttes av med Julia Zigiotti Olme.

Motståndet bjöd på en vass insats, vilket gjorde Sverige gott i den sista matchen innan avresa till Frankrike. Redan i matchens första minuten fick laget till ett farligt anfall där Hedvig Lindahl kunde peta bort bollen över ribban. Förutom försvar fick Sverige även möjlighet till anfall, där flera sådana hann komma innan paus.

Den andra perioden var något lugnare inledningsvis, men efter ett tag började anfallen komma på nytt ifrån bägge lagen och till slut ledde ett av dessa till utdelning. Madelen Janogy som klev in på planen i den 78:e minuten kunde efter 92 minuter sätta den avgörande sparken. Förutom att målet var det avgörande var det även Janogys allra första i landslagssammanhang.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid