Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Efter att förra veckans match mot Danmark ställdes in fick det svenska damlandslaget ett par dagar extra att värma upp på inför nästkommande kvalmöte som spelades igår. Motståndet på Borås Arena bestod då utav Ungern, som tidigare i kvalet spelat en förlustmatch mot Danmark samt en oavgjord mot Kroatien. Som bottenplacerat lag i tabellen sågs mötet som en enkel match och så blev det också.

Svenska fotbollsförbundet själva beskriver matchen med mängder med målchanser och mycket vackra mål på sin hemsida och det var precis vad det bjöds på. Inför en publik på över 5 500 personer startade laget starkt och kunde redan efter 14 minuter sätta matchens första mål. Målskutt var Lina Hurtig och ett par minuter senare kunde även Nilla Fischer skrivas in i målprotokollet. Innan halvleksvilan kunde ytterligare två mål göras utav Kosovare Asllani och Caroline Seger. I den 50:e minuten kunde Asllani utöka ledningen till 5-0 vilket även blev matchens slutresultat.

Danska laget åter på plan
Trots att det danska landslaget fick ställa in sitt möte med Sverige i fredags kunde laget komma samman med hjälp utav ett nytt tillfälligt avtal och därmed spela sin kvalmatch mot Kroatien på bortaplan under gårdagen. Mötet vann man med 0-4, men något nytt datum för mötet med Sverige ser det inte ut att bli.

Nästa kvalmöte för svenska damerna blir först i april och då blir det åter igen Ungern som man möter. Därförinnan väntar dock landskamper mot Frankrike den 27 november samt Sydamerika den 21 januari.