Foto: Bildbyrån

Det blev vinst för Sverige i träningslandskampen mot Uzbekistan. Herrlandslaget vann med 2-1 på Friends Arena efter ett självmål och mål av Isaac Kiese Thelin.

Under söndagseftermiddagen spelade Sverige en träningslandskamp mot Uzbekistan. Efter 90 spelade minuter så var det Sverige som gått segrande ur striden.

Sverige fick en perfekt start på matchen när man tryckte ned Uzbekistan under de första minuterna. Redan efter sex minuter kom matchens första mål och det var Sverige som gjorde det. Stjärnanfallaren Robin Quaison kom runt på vänsterkanten och slog in ett inlägg mot Isaac Kiese Thelin. Men bollen hann inte bort mot anfallspartnern. Istället tog bollen via en uzbekisk försvarare och sedan in i mål vilket innebar 1-0 till Sverige.

Innan den första halvlekens slut så gjorde Sverige ännu ett mål. Den fantasifulle yttern Jesper Karlsson låg bakom förarbetet. Den Falkenberg-fostrade vänsteryttern serverade läckert Isaac Kiese Thelin som kunde stöta in 2-0 med sulan. Målet innebar Kiese Thelins första på tre år, då han varit utanför truppen under den senaste tiden.

Den andra halvleken blev hackig, med många byten från båda lagens sida. Och endast ett mål blev av och det var Uzbekistan som gjorde det. Roma-stjärnan Eldor Shomurodov gjorde 2-1 efter en taffligt svenskt försvarsspel.

Men närmare än så kom inte Uzbekistan. Matchen slutade 2-1 efter att Sverige skapat några farliga lägen i andra halvlek men utan framgång. Nästa match för Sverige är mot Grekland på onsdag, då i VM-kvalet.


Borussia Dortmund - Real Madrid