Foto: Flickr

Sverige hamnar återigen på FIFA-kartan. För nu skrivs i själva verket ett svenskt namn in på en högt uppsatt position inom organisationen. Huvudpersonen heter nämligen Mattias Grafström och han blir nu vice generalsekreterare.
– Det är en spännande utmaning, säger Grafström i en kommentar.

För ett tag sedan lämnade Zvonomir Boban sitt uppdrag hos FIFA, för att ta sig an ett jobb i Milans sportsliga ledning. Därmed fick Mattias Grafström tillfälligt tillsättas på hans position. Men nu står det alltså klart att det inte alls handlar om en tillfällighet. Grafström tillsätts nämligen på posten på permanent basis.

Vidare är den svenske huvudpersonen är exalterad inför denna utmaning.

–  Jag är väldigt stolt över den här utnämningen. Det är en spännande utmaning att få vara del av ett team som jobbar hårt med fotbollens utveckling både på och utanför planen. Jag ser fram emot att försöka bidra till det, säger Grafström i en kommentar.

FIFA rapporterar nämligen nyheten i ett pressmeddelande.

”Han tar nu permanent över som chef för fotbollsrelaterade frågor i det styrande organet – främst organisationen av Fifa-tävlingar, utvecklingen av fotbollen i de 211 medlemsländerna i Fifa och alla tekniska frågor som relateras till sporten”, skriver organisationen.

Grafström har dessutom arbetat inom organisationen sedan tidigare. Han har nämligen arbetat sedan 2016 och har tagit på sig ett antal olika uppdrag för FIFA. Svensken har närmare bestämt fått agera stabschef till självaste presidenten, Gianni Infantino, bland annat.

Han kommer sannerligen att arbeta nära Fatma Samoura, som är generalsekreterare.

Fler svenskar inom FIFA/UEFA:

Hans Hultman – Presschef (FIFA)

Karl-Erik Nilsson – Förste vice president (UEFA)

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid