Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal och Joakim Nilsson dras med småskador inför morgondagens VM-playoff mot Polen. Duon kan därmed missa mötet, enligt förbundskapten Janne Andersson.

Imorgon väntar ett rysarmöte när Sverige gästar Polen i Chorzow. Vinnaren i matchen tar en biljett till VM i Qatar i december. Till mötet med Polen så är Zlatan Ibrahimovic och Emil Krafth tillbaka efter sina respektive avstängningar. Även Ludwig Augustinsson är tillbaka efter magsjuka vilket öppnar för förändringar i den svenska startelvan.

Men dagen före ödesmatchen så kommer oroande besked från förbundskaptenen Janne Andersson. På en presskonferens dagen innan matchen så meddelar Janne att Joakim Nilsson och Albin Ekdal är osäkra kort inför mötet. Duon har tränat individuellt i dagarna och inte varit med på lagets träningar. Detta på grund av känningar. De tränade även på sidan av under måndagen och det går därför att konstatera att det börjar bli ont om tid inför morgondagens drabbning.

– Både Albin och Jocke tränade på sidan av idag. Det är två frågetecken. Sen får vi se, säger Janne Andersson på presskonferensen.

Playoff-mötet med Polen spelas imorgon 20:45 på bortaplan. Mötets sänds i TV4 och på C More med sändningsstart 20:00.