Foto: Bildbyrån

Under gårdagen presenterade Sveriges Radio de olika idrottare och lag som blivit nominerade till det mycket prestigefyllda priset Jerringpriset. Bland de 16 kandidaterna finns det svenska herrlandslaget i fotboll, som nomineras för sin prestation i sommarens VM.

Herrlandslaget är den enda av årets kandidater som kommer ifrån fotbollens värld. Dock finns det flera andra svenska lag som tillsammans kan ta vinna, däribland Tre Kronor och herrstafettlaget i skidskytte.

Det svenska herrlandslaget har en gång tidigare ärats med priset, vilket skedde efter VM-sommaren 1994 när laget tog sig till en historisk tredjeplats. Om årets kvartsfinal tar dem hela vägen även den här gången får vi se när priset delas ut den 21 januari. Förutom landslaget har IFK Göteborg (1982) och Zlatan Ibrahimovic (2007) ärats med priset under de drygt 4 år som det har delats ut.

Redan idag finns det möjligheten att rösta på vem man vill ska ta hem priset. Detta gör man då via telefonnumren som återfinns på Idrottsgalans hemsida, alternativs Svensk Radios hemsida eller SVT:s duo-app.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid