Svenska landslaget nominerade till Jerringpriset

//Svenska landslaget nominerade till Jerringpriset

Svenska landslaget nominerade till Jerringpriset

Foto: Bildbyrån

Under gårdagen presenterade Sveriges Radio de olika idrottare och lag som blivit nominerade till det mycket prestigefyllda priset Jerringpriset. Bland de 16 kandidaterna finns det svenska herrlandslaget i fotboll, som nomineras för sin prestation i sommarens VM.

Herrlandslaget är den enda av årets kandidater som kommer ifrån fotbollens värld. Dock finns det flera andra svenska lag som tillsammans kan ta vinna, däribland Tre Kronor och herrstafettlaget i skidskytte.

Det svenska herrlandslaget har en gång tidigare ärats med priset, vilket skedde efter VM-sommaren 1994 när laget tog sig till en historisk tredjeplats. Om årets kvartsfinal tar dem hela vägen även den här gången får vi se när priset delas ut den 21 januari. Förutom landslaget har IFK Göteborg (1982) och Zlatan Ibrahimovic (2007) ärats med priset under de drygt 4 år som det har delats ut.

Redan idag finns det möjligheten att rösta på vem man vill ska ta hem priset. Detta gör man då via telefonnumren som återfinns på Idrottsgalans hemsida, alternativs Svensk Radios hemsida eller SVT:s duo-app.

Sofie Hansson

Av |2018-12-11T11:58:17+00:00november 22nd, 2018|Svenska truppen|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.