Foto: Bildbyrån

Det svenska damlandslaget spelade ikväll en träningslandskamp mot Norge på Guldfågeln Arena, som en del av lagets uppladdning inför sommarens OS. Stina Blackstenius låg bakom matchens enda mål och var en av flera spelare som visade upp fin form.

Målet kom i den 66:e minuten, efter att Sverige haft flera vassa chanser på mål. Kosovare Asllani, som själv hade flera farliga lägen under matchen kunde ta in bollen i målområdet och där lämna över den till Blackstenius, som kunde rulla in den mellan benen på norska målvakten Cecilie Fiskerstrand. Sett till statistiken var det ett klart svenskt övertag och Hedvig Lindahl fick knappt känna på bollen under de 90 minuterna.

– Vi har kul ute på planen och gör en väldigt stark match mot ett starkt Norge. Det kändes som att det var klasskillnad, sade Asllani efter matchen.

Matchen blev dessutom en historisk historia, då Caroline Seger spelade sin 214:e landskamp, vilket innebär att hon slår det innestående rekordet på damsidan.

På tisdag spelar laget en ny match mot Australien, som blir sista möjligheten för spelarna att visa upp sig innan OS-truppen presenteras den 22 juni.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid