Den näst sista träningslandskampen för Sverige inför det kommande världsmästerskapet och det blev mot Danmark. Matchen var långsam, uddlös och det blir inget bra betyg för någondera av lagen. Att det slutade 0-0 var bara logisk då Sverige inte hade ett enda skott på mål och Danmark hade bara tre stycken. Det blev en del burop när matchen var klar.

De första 10 minuterna är det Danmark som äger bollen mest och styr spelet. Men Sverige har ett hyfsat försvar och även danskarna har svårt att komma till avslut. Det första skottet på mål kom i 33:e minuten och det var danskarnas.

Danmark skapar inga vassa chanser så det är inte något direkt prov för svenska försvaret, svårt att veta om det håller. Svenska anfallet var i princip obefintligt.

Målchanser i 1:a halvlek: 3-7 till Danmark
Skott på mål i 1:a halvlek: 0-1 till Danmark
Hörnor i 1:a halvlek: 3-3

Sverige genomför 2 byten innan starta av 2:a ahlvlek, Granqvist går ut och ersätts av Pontus Jansson, Ekdal går ut och ersätts av Gustav Svensson. Danmark byter ut Sisto som ersätts av Braithwaite.

Det är ett bättre tempo från både lagen i 2:a halvlek och Sverige skapar några fina chanser, dock väntar vi fortfarande på Sverige första skott på mål.

Sveriges vassaste chansen i 84:e minuten då Isaac Kiese Thelin fick en bra framspelning men petade den över mål. Det finns en hel del att jobba på inför VM om Sverige ska kunna ha någon chans.

Målchanser i 2:a halvlek: 6-6 till Danmark
Skott på mål i 2:a halvlek: 0-2 till Danmark
Hörnor i 2:a halvlek: 2-2

Publiksiffra: 41 558

Domare: Stieler T. (Ger)