Algarve Cup är nu avrundat och efter en straffläggningsavgörande placeringsmatch mot Kanada tar Sverige med sig en fjärdeplacering ifrån samlingen.

I matchen första halvlek var det Kanada som presterade allra bäst, men detta innebar inte några riktigt farliga målchanser. I den andra halvleken kom Sverige igen något och ju längre in i matchen man kom, desto flera bra framspel fick man till.

En straffläggning var vad som krävdes för att slutligen avgör mötet mellan Sverige och Kanada i Algarve Cup. Sverige tog vid den andra straffen ledningen, men efter en miss av Mimmi Larsson kunde motståndarna komma ifatt. När den sjunde straffen skulle läggas för Sverige räddade Stéphanie Labbé skottet ifrån Hanna Glas, vilket gav Jessie Fleming möjligheten att säkra segern. Skottet gick förbi Hedvig Lindahl och matchen var därmed oavgjord.

Fjärdeplatsen är Sveriges nionde och senast man förlorade en match om tredjeplats var 2015 mot Tyskland. För Kanadas del är tredjeplatsen deras första.

I turneringens final mellan Polen och Norge blev det en betydligt klarare seger, då det norska laget vann mötet med 3-0. Isabell Herlovsen inledde målskyttet i mitten av den första halvleken och i matchens sista halva kunde även Caroline Hansen och Karina Sævik näta.