Ikväll gäller det – Sverige har på hemmaplan en chans att ta ett rejält grepp om det första mötet i playoff-avgörandet mot Italien. Ska man se till de historiska mötena mellan lagen så ser många Sverige som en underdog och på samma vis har italienska medier redan räknat med att laget kommer att spela sitt nittonde VM nästa sommar. Dock ska man inte ta ut segern i förskott, då det svenska laget har en historia av att spela bra på hemmaplan. Detta såg man prov på inte minst när man spelade oavgjort mot Holland i höstas och besegrade Frankrike i början utav sommaren.

Avspark för den så viktiga matchen sker klockan 20:45 och hela dramat går att följa i Kanal 5, där ett försnack kommer att börja redan 19:00.

Trolig startelva inför kvällen
Ännu har inte kvällens startelva presenterats och som det ser ut kommer det hela inte att ske förrän strax innan avspark. Dock har flera medier rapporterat om att Albin Ekdal ska vara tillbaka i laget efter skador. Dessutom pratas det om att Jakob Johansson inte kommer att spelas från start, utan istället ersätts utav Sebastian Larsson i mittfältet.

Öppet tak på arenan
Kvällens match kommer att spelas med taket öppet på Friends Arena, någonting som varit en fråga som inte fick svar förrän nu under förmiddagen. För det italienska laget som inte är vana att spela i den kyla som är här i Sverige, hade laget hoppats på att taket skulle hållas stängt. Om det hela kommer att gynna Sverige i slutändan återstår att se. Väderrapporteringarna visar en temperatur på dryga fem grader samt att det kan komma lite regn under matchens gång.

Lågt stöd vid bortamötet
Då måndagens match är den som slutligen kommer att avgöra Sveriges öde så är allt stöd som de kan få på San Siro i Milano viktigt. Arenan som tar en publik på 80 000 åskådare har hittills sålt ungefär 70 000 platser – men enbart 1 500 utav dessa har köpts utav svenska supportrar. Denna siffra är betydligt lägre än vid många andra bortamatcher under kvalets tidigare skede, men en stor anledning tros ligga i de dyra boenden och resor som är ner till den italienska staden.


Borussia Dortmund - Real Madrid