Foto: Bildbyrån

Den svenska segern mot Mexiko igår tog inte bara laget vidare i turneringen, utan även till en gruppseger. Detta innebär att man i sin åttondelsfinal får möta tvåan i grupp E, som under gårdagskvällen blev Schweiz. Laget kunde i och med ett oavgjort möte med Costa Rica knipa andraplatsen i gruppen, efter att man tidigare besegrat Serbien och spelat lika mot Brasilien.

Då Sverige och Schweiz båda är europeiska nationer har lagen mött på varandra vid flera tillfällen och senaste mötet mellan lagen skedde 2002. Då möttes lagen i en träningslandskamp på Malmö Stadion som slutade 1-1.

Eventuellt biljettsläpp inför matchen
Nästa destination för laget blir nu Sankt Petersburg, där åttondelsfinal på Sankt Petersburg Arena väntar. Här ryms en publik på drygt 64 000 åskådare och med tanke på att varken Brasilien eller Tyskland kommer att spela i matchen kan det bli så att biljetter släpps till försäljning. Detta är dock ingenting som är säkert, utan någonting som Svenska Fotbollsförbundet hänvisar till FIFA kring.

TV-tider Sverige-Schweiz
Åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz kommer att spelas på tisdag den 3 juli klockan 16:00 och går då att följa i TV4 samt via C More.

Sofie Hansson