Sverige var 33 minuter ifrån ett fiasko i VM-kvalet mot Färöarna, då klev han fram Zlatan Ibrahimovic och fixade segern till 2-1.

Matchen började trevande och ett till synes vilset svenskt landslag försökte passa bollen på konstgräset i Torshavn utan att få något direkt flyt i passningsspelet. Sverige lyckades i första halvlek att skapa målchanser främst genom Zlatan Ibrahimovic som via ett par hårda skott tvingade keepern Nielsen till kvalificerade räddningar. Färöarna var inte ofarliga och kom till några halvchanser som mycket väl med lite flyt kunde blivit farligt.

I andra halvlek var det mest hawaispel fram till dess att Kim Källström hade ett jätteskott som målvakten Nielsen gjorde en bra räddning på. Strax efteråt kom kallduschen. Ett långt inkast hamnade bollen hos Baldvinsson som distinkt satte bollen i Isakssons högra hörn, efter slarvigt försvarsspel ifrån Sverige.

Hamrén manade till förändring och Anders Svensson och Kacaniklic kom in i matchen istället för Wilhelmsson och Källström. I den 65:e minuten fick så Sverige utdelning, Svensson slog en boll till Ibrahimovic som tog emot och via en genialisk passning till Kacaniklic som placerar in den otagbart i målvaktens vänstra hörn.

Sen tar Sverige över igen och pressar för ett ledningsmål och det kommer när Zlatan frispelas och får halvträff och bollen går under målvakten och sen trycker Ibra in både boll och försvare i målet och avgör matchen.

I sin helhet en dålig men tuff tillställning tar Sverige tre poäng och det är det som räknas. Fler lag kommer att få problem på konstgräset i Torshavn. Det vi dock kan konstatera är att det här inte kommer räcka på tisdag i München. Då måste allting sitta!

Färöarna – Sverige 1-2
1-0 (57) Baldvinsson
1-1 (65) Kacaniklic
1-2 (75) Ibrahimovic

Publik 5015

Spelarbetyg Sverige

Andreas Isaksson ++
Inte mycket att göra , chanslös på målet

Martin Olsson ++
Kom inte upp i nivå, inte mycket offensivt

Andreas Granqvist ++
Ok inte mer, lite panik ibland

Jonas Olsson ++
Bra försök offensivt, dock lite vilset i försvar ibland

Mikael Lustig ++
Kanske bäst av försvararna, dock för svag offensivt för högre betyg

Christian Wilhelmsson +++
Ständigt spelbar, utmanade och fick in bollen ofta i straffområdet, orättvist utbytt

Pontus Wernbloom ++
Började matchen bra tappade lite vart efter. Ger allt och lite till men skulle behöva mer skärpa

Kim Källström ++
Utbytt när Sverige jagade, bra passningsspel och skottfarlig

Sebastian Larsson +++
Bra offensivt och defensivt, lite slarv med fasta situationer men ändå en av de svenskarna som ville mest och gick framåt

Zlatan Ibrahmovic ++++
Bästa svensk idag, skapade allt av värde, oroade med skott i första, andra spelade han fram till första och gjorde andra själv, bäst.

Matias Ranégie +
Kom inte alls till rätt. Fel i straffområdet, dåligt första tillslag och oprecisa passningar.

Alecander Kacaniklic (in 62) +++
Målskytt direkt, bra inhopp, pigg och oförutsägbar

Anders Svensson (in 62) ++
Bra passningsspel, något långsam

Marcus Berg (In 77)
spelade för kort tid för betygssättning

Jerry Andersson


Borussia Dortmund - Real Madrid