Herrlandslaget vann mot Nya Zeeland på Friends Arena i en träningslandskamp. Matchen slutade 4-1 till Sverige efter två mål från Jesper Karlsson bland annat.

Under fredagskvällen spelade det blågula herrlandslaget en träningslandskamp inför drygt 20 000 åskådare mot Nya Zeeland. Friends Arena fick se bortalaget ta ledningen redan efter sju minuter och Sverige fick en rejäl kalldusch. En helt okej första halvlek såg ut att inte resultera i några mål inledningsvis men under halvlekens sex sista minuter så kom en svensk målkavalkad.

Först ut var Jesper Karlsson som frispelades av Viktor Claesson till 1-1. Fyra minuter senare kom Robin Quaison in i målprotokollet när han sköt in ett distansskott till en svensk vändning till 2-1. Men Sverige var inte nöjda där, bara minuten senare så rivstartade blågult en kontring där Kristoffer Olsson serverade Jesper Karlsson till AZ-ytterns andra mål i matchen och 3-1 för Sverige var ett faktum. Detta med tre mål på sex minuter alltså.

I andra halvlek så var det inget högre tempo och många byten rev sönder matchen. Men Sverige imponerade stundtals med nyss nämnde Karlsson i spetsen tillsammans med Robin Quaison och Anthony Elanga. Den sistnämnda skulle också få kröna matchen med det sista målet i matchens sista spark när han kombinerade sig fram och sköt in 4-1 för att spika slutresultatet.

En svensk seger med 4-1 alltså. På tisdag (20 juni) väntar EM-kval mot Österrike och skarpt läge, där startelvan vilades i träningslandskampen. Matchen startar 20:45 och är Sveriges tredje match i EM-kvalet hittills.


Borussia Dortmund - Real Madrid