Det blir landskamp i Malmö för herrlandslaget i november månad. Sverige kommer att ställas mot Algeriet på Eleda Stadion den 19 november.

För sex år sedan spelade Sveriges herrlandslag landskamp i Malmö mot Slovenien, en match som slutade 0-0. Nu är det snart dags igen. Om bara drygt en månad ska landslaget möta Algeriet på Eleda Stadion i Malmö. Något som blev klart under onsdagen.

I ett pressmeddelande meddelar Svenska Fotbollförbundet (SvFF) att herrlandslaget spelar en av två landskamper under nästa samling i Skåne och Malmö den 19 november. Sverige ska dessförinnan möta Mexiko i spanska Girona den 16 november, något som stått klart sedan tidigare.

– Bra att allting nu är spikat. Mexiko förbereder sig för VM-slutspelet i Qatar och Algeriet är en av de starkare nationerna i Afrika så det blir två bra matcher för oss mot tufft motstånd. Det blir också min första landskamp i Malmö, det ska bli roligt, säger förbundskapten Janne Andersson till SvFF:s hemsida.

Anledningen till att Sverige byter arena från Friends Arena i Solna till Eleda Stadion i Malmö är på grund av Sweden International Horse Show i slutet på november. Något som omöjliggör en svensk hemmalandskamp på Friends Arena. Senast Sverige spelade hemmalandskamp utanför Stockholm var för fyra år sedan, då mot Peru (0-0).

Sverige mötte Algeriet senast 1990 och har fyra historiska möten mot den afrikanska nationen. Den 8 november kommer Janne Andersson att presentera truppen till de båda landskamperna.

Biljetter släpps 3 november på Svenskfotboll.se.

Spelschema

16 november:
Mexiko – Sverige (Girona)
20:30

19 november:
Sverige – Algeriet (Malmö)
20:30


Borussia Dortmund - Real Madrid