Med ett stort mästerskap som VM framför sig gäller det att det svenska herrlandslaget laddar upp ordentligt. Härom dagen blev det klart att man i januari kommer att spela en match mot Danmark, samtidigt som ytterligare ett lag kommer att stå som motstånd under den så kallade januariturnén i Abu Dhabi.

Även i mars kommer laget att samlas för att träna ihop sig och idag blev det klart att man här kommer hinna med en träningslandskamp mot Chile på Friends Arena. Matchen kommer att äga rum den 24 mars med avspark klockan 18:00 och redan den 18 december släpps biljetterna till mötet, vilket kan bli en utmärkt julklapp till fotbollsfantasten.

Det sydamerikanska landslaget rankas som det tionde bästa i världen, men missar trots detta sommarens världsmästerskap. Med en sämre målskillnad än Peru missade man precis platsen i det interkontinentala kvalet, där Peru slutligen kunde slå ut Nya Zeeland. genom åren som passerat har det svenska och chilenska laget endast spelat mot varandra vid ett tidigare tillfälle, vilket även då var under ett VM-genrep. Inför 35 000 åskådare i juni 2006 spelade lagen en oavgjord match på Råsunda innan Sverige reste till Tyskland för att delta i världsmästerskapet.


Borussia Dortmund - Real Madrid