Foto: Bildbyrån

Trots en förlust mot favorit-tippade Belgien är Sverige vidare i kvalet till futsal-VM 2020. Mötet i Alingsås inleddes starkt av det svenska laget, som kunde göra två snabba mål under de första fem minuterna. Belgien kunde dock följa upp det hela och innan halva perioden var spelad hade de lyckats kvittera. Vid pausvila stod det 3-3 och spänningen hos den fullsatta publiken var mycket hög.

Kort efter paus fick Sverige till ett farligt skott i stolpen, men trots detta var det Belgien som kort därefter tog ledningen med två nya bollar i mål. Kristian Legiec kunde efter det reducera ledningen med ett mål, men kort därpå kunde gästerna dra ifrån ytterligare. Fredrik Söderqvist var sist på bollen vis Sveriges sista mål för matchen som dock inte räckte till för att ta igen hela underläget. Slutsiffrorna blev 8-5 till Belgien, som därmed får kvala vidare i Frankrike.

Vad väntar nu för Sverige?

I och med andraplatsen tar man sig vidare till nästa kvalomgång, som då kommer att spelas i Kroatien mellan den 22-27 oktober. Här ställs man mot hemmanationen, samt de två lagen Ryssland och Bosnien & Hercegovina. För att ta sig vidare härifrån gäller det att åter igen hamna i gruppens topp-2 och för dessa lag väntar en sista kvalomgång innan man når en slutlig VM-plats. Anledningen till att kvalet är upplagt på det här viset är för att Europa endast har sex platser i turneringen som över 50 nationer är med och gör upp om.

Sofie Hansson


Borussia Dortmund - Real Madrid