Sveriges herrlandslag i futsal är klara för playoff-spel mot VM-kvalets Elite Round. Detta efter en skrällpoäng mot Italien i en match som slutade 7-7 i Gävle.

En storpublik samlades i Gavlehovshallen i Gävle under onsdagen för att stötta Sveriges futsallandslag på herrsidan till nästa runda i VM-kvalet. Blågult behövde en poäng mot redan klara gruppsegraren Italien för att kunna knipa en playoff-plats mot den avslutande VM-kvalrundan Elite Round. Mot ett tufft motstånd lyckades också Sverige med bedriften.

I en väldigt målrik- och händelserik match lyckades Sverige slutligen få med sig en poäng efter slutställningen 7-7. Sverige var det lag som låg i förarsätet hela matchen, från och med Donat Gashis mål till 1-0 efter tre minuter. Under en lång match så ledde Blågult hela vägen medan Italien reducerade och kvitterade gång på gång. Med tre minuter kvar av matchen satte just nämnda Gashi 7-6 för svensk del. Blågult lyckades inte hålla i segern utan fick bevittna en italiensk kvittering till 7-7 i slutsekunderna, en kvittering som inte betydde något för svensk del. En vunnen poäng och ett playoff-spel säkrades i Gävle.

I april månad väntar playoff-spel för Sverige mot Tyskland. Vinnarna i matchserien går till Elite Round vilket är den allra sista kvalrundan att passera för att nu futsal-VM 2024.

Sverige – Italien, 7-7 (4-2)