För de europeiska landslagen ligger just nu siktet på EM nästa sommar, dit Sverige har chansen att ta sig om de lyckas besegra Danmark i play-off mötet i november. Hittills är 20 utav de 24 platserna fyllda och med lite tur kan vi få se det gul-blå laget ta en utav de sista.

Med tanke på att det europeiska kvalet till VM drar igång lagom till att EM är över, så är denna turnering ett utmärkt tillfälle att kolla in lagens form. Som vi tidigare har nämnt så blir Sveriges motstånd i det kommande kvalet Nederländerna, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg. Dock så slogs alla dessa lag förutom värdnationen Frankrike ut ur EM-kvalet och kommer därför inte delta i sommarens mästerskap. För många kom detta som en överraskning och då speciellt gällande Nederländerna, som under de senaste åren har haft stora framgångar inom mästerskapet.

Frågan är då vad detta säger om Sveriges chanser på vägen till VM. Kommer man klara sig genom kvalet och ta sig vidare, ta sig till play-off som förra gången eller se sig besegrade utav lag som tagit det missade mästerskapet till att ladda om. Det hela återstår att se till nästa höst.


Borussia Dortmund - Real Madrid