Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Det svenska landslaget är nu endast en match ifrån att få spela fotbolls VM nästa sommar. Ännu finns fyra platser kvar att fylla i mästerskapet och Janne Andersson går in i kvällens match med en positiv känsla.
– Jag är jätteoptimist, säger han enligt Fotbollskanalen.se. Samtidigt erkänner Andersson att det kommer att bli en jättetuff match där det kommer att krävas en hel del utav laget. Men samtidigt finns där en optimistisk känsla som förhoppningsvis kan spridas till spelarna som ska kliva ut på plan.

Vilka får äran att spela?
Det som redan nu står klart är att Albin Ekdal är skadad och inte kommer att spela, vilket Janne Andersson bekräftade under gårdagen. Samtidigt kommer Mikael Lustig att ansluta efter sin avstängning i fredagens match. Vem som kommer att petas för Lustigs plats, samt vem som kommer att ersätta Ekdal är ännu inte bekräftat, men flera medier har spekulerat kring hur den troliga startelvan kan komma att se ut. Mycket lutar åt att det inte blir några större förändringar jämfört med i fredags med undantag för de ovanstående spelarna. Med stor sannolikhet kommer den slutliga startelvan att släppas först någon timme innan avspark.

Även i den italienska startelvan ryktas det om ett par förändringar, men även dessa uppgifter är spekulationer i media.Under söndagskvällen rapporterade dock den italienska tidningen Sky News om en läckt startelva som skulle se ut som följer:
Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian – Immobile, Gabbiadini

Italien känner av pressen
Laget känner en stor press inför kvällen, då de innan fredagens möte var väldigt säkra på att ta sig vidare till det stora mästerskapet. Men med ett mål med sig så har Sverige ett försprång, där ett ytterligare mål på italiensk mark blir tungt att ta igen – även för ett lag som tagit hem 4 VM-guld. Den italienska lagkapten Gianluigi Buffon har gått ut och bett hemmapubliken att ge laget allt sitt stöd och inte bua under matchens gång.

Start för den viktiga matchen är 20:45, men redan från klockan 16:00 kan du följa ett försnack i Kanal 5. Om du inte har kanalen så kan du streama matchen via deras tjänst Dplay.


Manchester City - FC Copenhagen